elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

José Martí destaca en la reobertura de l'Hotel D. Jérica que "els emprenedors d'interior són una espècie a protegir per les administracions públiques"

José Martí destaca en la reobertura de l'Hotel D. Jérica que "els emprenedors d'interior són una espècie a protegir per les administracions públiques"
  • El president de la Diputació espera que aquest tipus d'iniciativa ajuden a dinamitzar les nostres comarques rurals, "encara molt desconegudes per a bona part de les persones que resideixen a la província"

MÉS FOTOS
José Martí destaca en la reobertura de l'Hotel D. Jérica que "els emprenedors d'interior són una espècie a protegir per les administracions públiques" - (foto 2)
José Martí destaca en la reobertura de l'Hotel D. Jérica que "els emprenedors d'interior són una espècie a protegir per les administracions públiques" - (foto 3)
José Martí destaca en la reobertura de l'Hotel D. Jérica que "els emprenedors d'interior són una espècie a protegir per les administracions públiques" - (foto 4)

El president de la Diputació, José Martí, ha assistit a la inauguració del remodelat Hotel D. Jérica, que inicia una nova etapa de la mà dels emprenedors Kike Peris i Silvia Belmonte, els qui ja van reflotar fa quasi cinc anys el Restaurant Randurias i mesos arrere, en plena pandèmia, van obrir una casa de menjars per a portar coneguda com 'La Abuela Camila'. Són professionals que estan apostant per l'activació econòmica de la comarca de l'Alt Palància a través del turisme i la restauració. La directora de l'hotel serà Sara Mundi Aragonés, diplomada en Turisme per la Universitat de València i amb àmplia experiència en el sector.

A la reobertura també han assistit l'alcalde de Jérica, Jorge Peiró, al costat d'integrants de la seua corporació; el president de la Macomunidad de l'Alt Palància i alcalde de Sot de Ferrer, Ramón Martínez; el diputat autonòmic, Miguel Barrachina; la diputada provincial, Nieves Martínez; l'alcaldessa de Viver, Nieves Simón; l'alcalde de Benafer, Juan Ramón Ruiz; l'alcaldessa de Castellnovo, Carmina Gil; l'alcalde de Soneja, Benjamí Escriche, i l'alcalde de Geldo, David Quiles.

La reinaguración de l'hotel ha comptat amb un ampli i "merescut" suport institucional, segons el president de la Diputació. En aquest sentit ha assenyalat que "els emprenedors de l'interior són una espècie a protegir pels administradors públics perquè la labor que realitzen a les seues comarques és molt important". Per aquesta raó, ha felicitat a Kike Peris i Silvia Belmonte, dels quals "ha lloat la qualitat dels plats que serveixen en el Restaurant Randurias", que també regenten. Sobre aquest tema ha recordat que "els clients cada vegada valoren més l'existència d'una bona gastronomia".

José Martí considera que l'obertura d'hotels que s'està produint en alguns pobles de la província de Castelló resulta esperançadora "perquè tenim un interior magnífic que, paradoxalment, encara resulta molt desconegut per a les persones que viuen, per exemple, a la Plana". Per això, espera que una iniciativa com la que representa l'Hotel D. Jérica "ajude a portar a l'Alt Palància a més persones de la província de Castelló, que es conserve o millore l'actual volum de visites des de València i, per què no, que aconseguim atraure a públic d'altres parts d'Espanya".

Hotel remodelat

El restaurat Hotel D. Jérica té 3 estreles i disposa de 32 habitacions. És un establiment idoni per a parelles, famílies, ciclistes i públic que busca la tranquil·litat i el contacte amb la naturalesa

En aquesta nova etapa tindrà cabdal importància el seu restaurant, del qual es farà càrrec el Ramón Martín, després de la seua etapa com a xef executiu de l'Hotel Marriot de Dénia.

L'aposta per la dinamització a través del Turisme i la restauració a Jérica és un exemple de la col·laboració entre el públic i el privat, ja que tant l'Hotel D. Jérica com el Restaurante Randurias són concessions públiques municipals per períodes de set i vint-i-set anys, respectivament.

Es dóna la circumstància que el Restaurante Randurias està adscrit a Castelló Ruta de Sabor i L'Exquisit Mediterrani.

Pujar