21 de setembre de 2020 21/9/20

Investigadors revelen que la percepció de la corrupció és més alta en els àmbits superiors de govern front als locals

Investigadors revelen que la percepció de la corrupció és més alta en els àmbits superiors de govern front als locals - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Investigadors revelen que la percepció de la corrupció és més alta en els àmbits superiors de govern front als locals - (foto 2)

  L’investigador Pierre-Guillaume Méon de la Université Libre de Bruxelles ha mostrat a la Universitat Jaume I els resultats obtinguts en un estudi, realitzat amb la Universitat de Lille, sobre la percepció de la corrupció segons l’àmbit del govern dins del workshop «Corrupció, transparència i bon govern. Distintes perspectives, nous resultats», organitzat per l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL).

  L’estudi, centrat a França i realitzat a partir de més de 2.000 respostes, revela que es percep un major nivell de corrupció en els àmbits superiors de govern front als locals, és a dir, la corrupció es percep com més alta a mesura que el govern és més centralitzat. Així mateix, l’investigador ha explicat que el gènere, les preferències polítiques o tindre menys interès en política no alteren els resultats obtinguts, segons han analitzat. Cal destacar que també han comprovat aquest model a Suïssa, Alemanya i Canadà on s’han obtingut resultats molt similars.

  D’altra banda, Hervé Falciani, enginyer de sistemes italo-francès conegut per proporcionar a la justícia la major llista d’evasors fiscals de la història i fundador de l’associació Tactical Whistleblower, va ser l’encarregat d’oferir dijous 9 de maig la conferència plenària del workshop que va tractar sobre mesures proactives de defensa de l’economia local, una conferència que va comptar amb la col·laboració de la Càtedra Ciutat de Castelló.

  En el workshop han participat al llarg de dos dies ponents de diferents països i institucions, els quals han abordat diferents aspectes relacionats amb la transparència, corrupció i qualitat institucional a través de diversos enfocaments, metodologies i contextos.

  Pujar