elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La imatge de la indignació: col·loquen claus en un transitat camí del Desert de les Palmes

La imatge de la indignació: col·loquen claus en un transitat camí del Desert de les Palmes
  • Així ho denuncien alguns esportistes que solen transitar aquesta zona de gran bellesa

Indignació. És el que senten alguns 'runners', ciclistes i, en definitiva, amants de la naturalesa que s'acosten a gaudir de la bellesa del Desert de les Palmes, Parc Natural situat a escassos quilòmetres de Castelló.

I és que en la imatge de portada que acompanya aquesta notícia i que està circulant per les xarxes socials, podem comprovar com algú ha col·locat sobre l'asfalt unes tatxes, amb el perill que això comporta, especialment per als ciclistes.

Aquesta foto ha sigut presa en la pujada al pic del Bartolo pel Convent Carmelita. Els claus s'han col·locat perfectament ocupant d'esquerra a dreta el camí, per la qual cosa és difícil no passar per damunt d'ells, perquè alguns estan amagats davall de les espines seques dels pins, fent que siguen difícils de detectar.

Pot produir accidents mortals

És per tots sabuda la perillositat d'aquestes tatxes en l'asfalt, però ho és encara més en una zona d'una gran pendent, com és el cas del lloc on estaven col·locades.

Una bicicleta pot baixar a més de 40 km/h en aquests trams, per la qual cosa una caiguda pot acabar en un accident molt greu.

La imatge es torna a repetir

No és la primera vegada que passa alguna cosa semblança al Desert de les Palmes. En 2019, ciclistes denunciaven l'aparició de claus en la carretera de Miravet, que uneix les localitats d'Orpesa i Cabanes i que va provocar la burxada de pneumàtics de vehicles que passaven per aquest tram.

Pujar