elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
INCENDI ALT MILLARS

Els habitatges de Montán estan fora de perill: el perímetre de defensa ha funcionat

Els habitatges de Montán estan fora de perill: el perímetre de defensa ha funcionat
  • Les flames amenaçaven els habitatges, però els treballs han aconseguit frenar el foc in extremis

Sobre les tres de la vesprada, el foc s'aproximava amb molta virulència als habitatges de Montán, en l'Alt Millars, un municipi de Castelló que va ser evacuat la setmana passada després que s'iniciara l'incendi forestal a Vilanova de la Reina que ja suma nou localitats desallotjades en la Comunitat Valenciana i una a Aragó.

Les fortes ratxes de vent d'aquest dilluns 27 de març, el “pitjor dia de l'incendi” en paraules de la consellera d'Interior, Gabriela Bravo, feien presagiar el pitjor. I per un instant així ha sigut.

No obstant això, a les 15.43 hores, en l'actualització de l'incendi emesa des del Twitter oficial de l'Ajuntament de Montán han informat que “gràcies al perímetre realitzat en el municipi s'han pogut evitar afeccions a habitatges. Les cases de Montán estan fora de perill”.

El punt de Montán era un dels més conflictius en aquesta jornada, segons avançava Bravo aquest matí des del Lloc de Comandament Avançat (PMA).

El segon punt conflictiu es troba en el barranc de la Maimona, al costat de la CV-20 a Montanejos, just en l'embassament  d'Arenós, on es concentren els mitjans aeris per a impedir que el foc avance fins a aquesta localitat de l'Alt Millars.

Pujar