elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Grup Halcón, la tercera taulellera de Castelló que presenta un ERE

Grup Halcón, la tercera taulellera de Castelló que presenta un ERE

  Octubre està sent un mes negre per al taulell castellonenc. El sector clau en l'economia castellonenca ha sumat el tercer ERE anunciat en poc menys d'una setmana.

  Primer va ser la vila-realense Todagres, que ha obert un procés que manté en suspens a sus 174 treballadors, i després l'Azulejera Alcorense, d'Almassora, que ha anunciat un altre ERE per a 78 dels seus treballadors.

  Ara, se suma un tercer fabricant, el Grup Halcón de l'Alcora, que sol·licitarà un Expedient de Regulació d'Ocupació per a 185 empleats.

  El Grup Halcón és un dels hòldings azulejeros més grans d'Espanya, ocupa la tercera posició, només per darrere dels grups Pamesa i STN.

  La Generalitat convocarà la Mesa de la Ceràmica

  Davant la situació crítica, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat al vicepresident executiu de la Comissió Europea per al Pacte Verd Europeu, Frans Timmermans, la necessitat d'aconseguir una harmonització de les ajudes directes per a evitar la distorsió de la competència que produeix que països amb major capacitat fiscal puguen subvencionar més a les seues empreses. “Demanem equitat i igualtat d'oportunitats”, ha indicat.

  El màxim responsable del Consell ha anunciat que dimarts que ve reunirà la Mesa de la Ceràmica a Castelló de la Plana per a abordar tant les ajudes directes al sector per part del Consell i del Govern central com la situació global, i també per a informar-los sobre les gestions realitzades en aquesta missió institucional a Brussel·les.

  A la UE existeix “una consciència clara de l'estat de la situació” i una “preocupació compartida”, ha assenyalat el president, qui ha agregat que, si bé és cert que existeixen qüestions estructurals que “no es podran canviar d'un dia per a un altre”, la qual cosa és clar és que “està en perill” la indústria ceràmica i que s'ha d'actuar.

  Pujar