elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Govern fa un altre pas per a alçar la macroplanta solar Magda a Castelló i la Generalitat recorre

El Govern fa un altre pas per a alçar la macroplanta solar Magda a Castelló i la Generalitat recorre
  • El Ministeri no ha tingut en compte l'últim informe desfavorable de la Conselleria

MÉS FOTOS
El Govern fa un altre pas per a alçar la macroplanta solar Magda a Castelló i la Generalitat recorre - (foto 2)

El Govern central ha fet un pas més perquè la macroplanta solar ‘Magda’ que impulsa l'empresa Akuo veja la llum a la província de Castelló.
I és que el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat la resolució d'autorització administrativa prèvia per a aquesta instal·lació fotovoltaica que pretén alçar-se en els termes municipals de Les Coves de Vinromà i Benlloc.

Una autorització en la qual no s'ha tingut en compte l'informe desfavorable emès per la direcció general de Medi natural i Avaluació Ambiental del Ministeri de Transició Ecològica.

Per això, la consellera d'Agricultura i Transició Ecològica en funcions, Isaura Navarro, ha anunciat que presentarà un recurs d'alçada en compliment de l'acord de les Corts d'iniciar processos contra tots els macroprojectes que tinguen informes negatius del Consell.

El projecte planteja distribuir les plaques en tres zones dels termes municipals de Les Coves de Vinromà i Benlloc (en El Cuartico) i estarà composta per 258.622 mòduls bifacials, amb una capacitat de producció de 150 MWp.

A més, la línia elèctrica per a evacuar l'energia transcorrerà per la comarca de la Plana i les poblacions de Torreblanca, Alcalà de Xivert, Vilanova d'Alcolea, La Torre d'en Doménec, la Vall d'Alba, Vilafamés, Sant Joan de Moró, Borriol, Castelló de la Plana i Almassora, on se situa la subestació elèctrica.

Per part seua, l'empresa Akuo ha explicat en un comunicat l'autorització prèvia i ha recordat que s'ha rebaixat un 40% la superfície afectada en el primer projecte presentada.
A més, afirmen que no s'expropiaran terrenys, ja que només s'instal·laran plaques en aquelles parcel·les en les quals s'ha arribat a acords amb els propietaris.

Pujar