elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
INCENDIO ALT MILLARS

Dia i mig per a frenar l'incendi de Castelló: Lluita a contrarellotge davant un dijous infernal en l'horitzó

Dia i mig per a frenar l'incendi de Castelló: Lluita a contrarellotge davant un dijous infernal en l'horitzó

  Millora la situació en l'incendi de l'Alt Millars, a l'interior de Castelló, en una jornada de dimarts amb millors condicions meteorològiques de moment, però amb la vista posada en l'horitzó del dijous, quan tot es podria tornar a complicar.

  Les bones condicions s'espera que s'estenguen almenys fins a aquest dimecres ja que per al dijous es preveu el retorn del temut ponent, que tants maldecaps ha donat als bombers aquests sis dies de lluita contra el foc. Per això, els equips d'extinció esperen poder segellar les zones de foc abans que tornen les hores crítiques, segons ha informat la consellera Gabriela Bravo.

  "Són hores fonamentals per a frenar definitivament l'incendi", ha indicat el president Puig des de Barraques, en les quals "es tracta d'aprofitar bé aquest dia i mig per a avançar".

  A més, els efectius terrestres amb l'ajuda de la maquinària de la UME està alçant barreres defensives com a tallafocs per a preparar-se contra el pitjor escenari: Que aquest dijous quan les condicions empitjoren una nova llengua de foc es puga avivar en direcció a la Serra d'Espadán.

  De moment la jornada del dilluns transcorre sense sobresalts, segons l'última actualització de les 15 hores, encara que durant part del matí els mitjans aeris no han pogut treballar a causa de la gran quantitat de fum acumulada en la zona per culpa del fenomen de la inversió tèrmica, que ha generat una sort de boirina que no s'ha dissipat fins que s'ha trencat aquesta estabilitat en l'aire.

  Es manté així la xifra de 4.600 hectàrees i 55 quilòmetres de perímetre (encara que durant el dia s'han difós altres xifres), després d'una nit i un matí tranquil·les i amb bones condicions d'humitat i menys vent.

  Respecte als fronts que més preocupen, el principal es troba entre Montant i Montanejos, on el foc va travessar la línia defensiva de la carretera CV-195 aquest dilluns en els moments de més tensió.

  L'altre front que preocupava, el de la Font de la Reina, s'ha aconseguit segellar gràcies a l'ajuda dels drons de la Unitat Militar d'Emergències, que amb les seues cambres tèrmiques han aconseguit identificar els punts més calents per a ser refredats pels bombers.

  Els veïns de la Pobla d'Arenós, d'altra banda, ja pots tornar des d'aquest dimarts a la zona, sempre acompanyats per la Guàrdia Civil, per a anar a donar menjar als seus animals. La primera “visita” que es produeix en quasi una setmana d'incendi.

   

  Pujar