elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fira Valenciana de la Música presenta la programació professional de l’onzena edició

La Fira Valenciana de la Música presenta la programació professional de l’onzena edició
  • Nacho Vegas participarà en Les Converses del Trovam

MÉS FOTOS
La Fira Valenciana de la Música presenta la programació professional de l’onzena edició - (foto 2)
La Fira Valenciana de la Música presenta la programació professional de l’onzena edició - (foto 3)
La Fira Valenciana de la Música presenta la programació professional de l’onzena edició - (foto 4)

La Fira Valenciana de la Música Trovam presenta la programació professional de l’onzena edició. L’esdeveniment tindrà lloc entre el dijous 9 i el dissabte 11 de novembre a Castelló de la Plana. D’aquesta manera, la ciutat tornarà a ser el punt neuràlgic de la indústria i de l’activitat musical de la Comunitat Valenciana gràcies a la confluència de desenes d’agents del sector i d’amants de les actuacions en directe.

Les inscripcions per a les activitats professionals de la Fira s’han de formalitzar a través del següent enllaç: https://pro.firatrovam.com/. El preu de l’acreditació es destinarà a la fundació Músicos Por La Salud, organització que ajuda pacients i residents en hospitals i centres sociosanitaris a través de la música. Així, l’entitat organitza microconcerts participatius per tal d’aportar moments de respir i alleujament a les persones que passen per moments complicats.

La programació professional del Trovam

La Fira Valenciana de la Música començarà el dijous 9 de novembre amb la corresponent acreditació dels assistents i els actes protocol·laris de benvinguda. Posteriorment, es presentaran diversos projectes de referència en l’àmbit musical amb la participació d’Helena del Barrio, cap de servei de la Subdirecció General de Promoció d’Indústries Culturals i Mecenatge del Ministeri de Cultura i Esport; Julián Galindo, soci i advocat en Carrillo Asesores i fundador de la plataforma de finançament Fun & Money; Ibone Iza, gestora de continguts de la fira BIME; Debra King, membre de Music Cities Network; Guillermo Giner, impulsor de la fundació Músicos por la Salud; i César Andión, responsable del projecte The Spanish Wave de Live Nation. L’activitat serà dinamitzada per la periodista cultural Pilar Almenar.

La primera jornada del Trovam també servirà per anunciar les nominacions de la sisena edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana. L’encarregada de fer públiques les candidatures serà Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura (IVC). En acabar, a les 13:00 hores, es desenvoluparà la primera sessió de Les Converses del Trovam amb la presència de Nacho Vegas. Amb més de 30 anys de trajectòria, el cantautor asturià repassarà el seu pas per bandes com Eliminator Jr. i Manta Ray, la seua carrera en solitari i, també, compartirà amb el públic la seua visió sobre la creació i la indústria.

Durant la vesprada del dijous 9 es desenvoluparan dos tallers pràctics. Així, els assistents podran conéixer detalls sobre la negociació de l’Estatut de l’Artista gràcies a Guillem Arnedo, president de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) i de la Unión de Músicos. A més, els socis de l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) tindran al seu abast una sessió sobre els incentius fiscals disponibles en la indústria. Aquesta activitat serà dirigida per Julián Galindo de Carrillo Asesores.

D’altra banda, l’onzena edició del Trovam serà el marc d’una trobada de professionals de la música d’arrel. Sota el lema Música local en un entorn global. Els reptes de la internacionalització en la música d’arrel, hi intervindran Adriana Pedret i Ana Sors, d’EXIB Música (Setúbal), espai per a la difusió de la música iberoamericana; Aitana Cuétara, de Luneda Producións (Santiago de Compostel·la); Armand Llàcer, director de la Fira Trovam; Fernando Garayoa, coordinador de la Navarra Music Comission; Mar Rubiralta, directora de Balaio Producciones; i Marga Landete, de l’IVC. La sessió serà dinamitzada per Rafel Arnal, músic i director del Festival Polirítmia.

Les activitats del divendres 10 de novembre

La segona jornada professional de la Fira Valenciana de la Música servirà perquè es desenvolupe una nova sessió de les Jornades TIIM (Turisme & Indústria Musical). Aquest esdeveniment està organitzat per MusicaProCV amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana. Enguany, les Jornades han arribat a la cinquena edició i es van encetar el passat 28 de setembre a Benidorm sota el lema Turisme Amplificat. El seu objectiu és analitzar les potencialitats que ofereix l’activitat musical a l’hora d’impulsar el turisme a la Comunitat Valenciana.

La primera de les activitats de les Jornades TIIM consistirà en la presentació del llibre i la conversa This Must Be The Place: How Music Can Make Your City Better amb Shain Shapiro, autor i conferenciant, fundador del Center for Music Ecosystems i de les consultores Sound Diplomacy i Momentual; i Erica Romero, gestora de projectes, consultora i música. Després, es realitzarà una sessió en format fishbowl (conversa participativa) amb el títol Turisme musical amplificat: grans petites propostes a l’interior. Els participants seran Barbara Bussons, artista i investigadora musical de Sigüenza (Guadalajara); Jaime Torrego, de l’Observatorio Festival (Balboa, Castella i Lleó); Patricia Homedes, del Paral·lel Festival (Port del Comte, Lleida); i Víctor Domínguez, d’Ocre (Organización Cultural en el Entorno Rural).

El matí es completarà amb dos taules de treball. En la primera s’analitzarà el valor del turisme musical i es treballarà sobre el disseny d’un prototip de producte o d’un servei turístic-musical. L’activitat, orientada a professionals i institucions, serà dirigida per Paula Simó, professora de Turisme de la Universitat de València i investigadora especialitzada en Music Cities. D’altra banda, la investigadora i consultora Paloma Medina orientarà els estudiants inscrits en l’elaboració d’un projecte turístic-musical.

Finalment, i per tal d’acomplir amb l’objectiu de posar en contacte els diversos agents de la indústria, la Fira Valenciana de la Música facilitarà un espai de trobada en format d’speed meeting (reunions ràpides d’entre 5 i 8 minuts). En aquestes dinàmiques participaran artistes, empreses promotores, oficines de manament, programadors del Circuit Cultural Valencià i del Programa.Cat i, també, espais de programació públic-privats. Així mateix, el Trovam acollirà les assemblees de l’Associació de Sales Privades de Música en Directe (En Viu!) i del Circuit Cultural Valencià, activitats exclusives per als membres de les esmentades entitats.

Exhaurides les localitats per al concert de Rodrigo Cuevas

La programació professional del Trovam es complementa amb les actuacions de més de 30 artistes en diversos espais de la capital de la Plana Alta. L’oferta musical de la Fira es basa en la combinació d’estils, llengües i procedències amb la mescla d’intèrprets consolidats i emergents. Enguany, els assistents podran gaudir dels directes de formacions valencianes com El Diluvi, poques setmanes abans de la seua aturada temporal, Jimena Amarillo, Maluks, Pep Gimeno “Botifarra” i Tórtel. Des d’altres punts de l’Estat arribaran bandes com Belako, Carlota Flâneur, Dupla, Júlia Colom, La Plazuela i Rodrigo Cuevas. Aquest últim, recentment guardonat amb el Premi Nacional de les Músiques Actuals, ha venut totes les entrades per al seu concert a Castelló.

La Fira Valenciana de la Música està organitzada per la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura (Generalitat Valenciana) i l’Ajuntament de Castelló. A més, compta amb la participació de la Diputació de Castelló; À Punt Mèdia; l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música (Ministeri de Cultura i Esport); Mediterranew Musix (Turisme Comunitat Valenciana); l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; la Federació Valenciana de Municipis i Províncies; l’Associació d’Artistes, Intèrprets o Executants (AIE); la Universitat Jaume I de Castelló; Ràdio 3 (RNE); Onda Cero; Mahou - San Miguel (Vibra Mahou) i la Federació Valenciana de la Indústria Musical (FEVIM).

Pujar