elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Espaitec organitza un taller sobre Living Labs

    Espaitec, parc científic, empresarial i tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, ha organitzat el taller «Co-creació: Living Labs com a eines d'internacionalització per a Pimes» que tindrà lloc dimecres 24 d'octubre de 16 a 19 hores en la sala multiusos de l'edifici Espaitec 2.

    Aquest taller pràctic es dirigeix a emprenedors innovadors, directors de departaments de R+D, responsables d'àrees d'internacionalització, treballadors relacionats amb innovació o transformació digital de les empreses, sense importar la grandària ni sector d'operació. És gratuït per a les empreses vinculades a Espaitec i antic alumnat del Castelló Global Program, tenint un preu de 25 euros per a la comunitat universitària i Alumni SAUJI premium, i 50 euros per als interessats sense vinculació a Espaitec o l'UJI.

    Els Living Labs són ecosistemes d'innovació oberta que ofereixen a Pimes i start-ups una singular oportunitat d'escalar innovacions i empreses a nous mercats i usuaris a través de la co-creació, testeig i validació de productes i serveis, promovent la competitivitat i la innovació en les empreses.

    L'Associació d'Indústries de les Tecnologies Electròniques i de la Informació del País Basc (GAIA), formada per més de 240 empreses innovadores desenvolupant solucions en l'àmbit electrònic, informàtic i de telecomunicacions, és una referència nacional i internacional en el desenvolupament i implementació de Living Labs per a la internacionalització de les seues Pimes.

    Idoa Muñoz, col·laboradora del Departament d'Internacional de GAIA des de 2009, explicarà casos d'èxit d'empreses basques la innovació del qual està aconseguint mercats internacionals a través de la incorporació de l'usuari final en el procés d'innovació; descobrir metodologies existents per a incorporar als usuaris en els processos de creació; i analitzar com desenvolupar accions similars en la província de Castelló. És a dir, generar entre tots un model de Living Lab que ajude a internacionalitzar la innovació desenvolupada pel teixit empresarial provincial.

    PROGRAMA

    1. GAIA i els seus Living Labs

    2. Living Labs com a eines d'internacionalització

    3. Casos d'internacionalització:

    Col·laboració d'empresa estrangera amb empreses de País Basc

    Col·laboració d'empreses GAIA amb empreses estrangeres

    4. Discussió oberta: Com pot ajudar un Living Lab a la meua empresa a escalar el nostre producte o servei? Identificar necessitats de suport (fase de co-creació, testeo o validació) a producte o servei de les empreses participants.

    5. El model de la RRI en els parcs científics: el cas de Espaitec. La Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de l'UJI explicarà breument el projecte «Cap a una innovació responsable: els parcs científics com a motor de canvi» basat en mètodes on la Recerca i Innovació Responsables són protagonistes.

    6. Conclusions

    Amb aquesta acció Espaitec dóna continuïtat a un cicle de xarrades, tallers i seminaris mensuals organitzats per a millorar les habilitats empresarials i fomentar el networking. Les sessions obertes a tota la societat castellonenca i teixit empresarial provincial compten amb el finançament de la Conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

    Places limitades i inscripció prèvia obligatòria en aquest formulari d'inscripció.

    Pujar