21 de setembre de 2020 21/9/20

Espaitec acull una jornada sobre la separació immunomagnètica (SIM) per la prevenció de la Legionelosis

    El proper 11 de juliol de 2017 a partir de les 9.30 hores tindrà lloc a l'edifici Espaitec 2 del Parc Científic Tecnològic i Empresarial de la de la Universitat Jaume I de Castelló una «Jornada tècnica sobre la tecnologia de Separació Inmunomagnética (SIM) aplicada a la prevenció de la legionelosis». És una tècnica nova cada vegada més coneguda i empleada per a la detecció i quantificació de legionel·la en mostres d'aigua.

    Els mètodes alternatius estan guanyant acceptació per al control d'instal·lacions de risc i com a eina analítica en laboratoris, brots, recerques per part d'autoritats de salut pública i anàlisi de rutina. Aquesta jornada dirigida a laboratoris públics i privats, empreses de manteniment i centres de formació en prevenció, té com a finalitat donar a conèixer aquests innovadors mètodes ja recollits en la Norma UNE 100030. La recent revisió d'aquesta norma que estableix el marc de prevenció i control de la Legionel·la, contempla la utilització de mètodes alternatius sempre que estiguin validats i certificats, com seria el cas de la separació inmunomagnética.

    Aquesta metodologia comporta beneficis tals com a resultats en el mateix dia de presa de mostra, detecció només de cèl·lules viables, especificitat millorada, utilitat en casos de matrius complexes, sensibilitat superior al mètode de cultiu... Així doncs, la necessitat de mercat d'una anàlisi ràpida de Legionel·la és essencial. Això, juntament amb els canvis normatius i legislatius que estan tenint lloc en els últims temps, fa que sigui un bon moment per conèixer en profunditat les diferents opcions analítiques entre les quals es pot escollir per poder decidir la millor opció en cada cas.

    Biòtica Bioquímica Analítica, l'empresa castellonenca amb capital 100% espanyol, que ha desenvolupat un kit basat en aquesta tecnologia, està organitzant aquesta jornada per unir a personal de diferents àmbits, tant procedent del sector públic com a privat i que tingui la possibilitat de reunir-se i compartir les diferents aplicacions i els seus avantatges.Les persones interessades a participar en la jornada només ha d'escriure al correu info@biotica.es o trucar al 964 108 131.

    Pujar