elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El director general d'Administració local visita part del patrimoni rehabilitat amb fons Feder al Baix Maestrat

  • Antoni Such ha comprovat les actuacions realitzades en la restauració de la Torre de Càlig, del segle XIII, i en la Creu Coberta del Real Santuari de la Font de la Salut de Traiguera

  • Totes dues intervencions han significat una inversió del Consell de 150.000 euros

El director general d'Administració Local, Antoni Such, i la directora territorial de Presidència a Castelló, Eva Redondo, han visitat diversos espais històric-culturals de la comarca del Baix Maestrat rehabilitats gràcies al Fons Europeu de Desenvolupament Redional (FEDER) Comunitat Valenciana.

En la primera de les visites, acompanyats per l'alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, han comprovat l'estat de restauració de la Torre d'aquesta localitat que ha significat una inversió per part del Consell de 50.110,56 euros.

El conjunt de la Torre de Càlig, de planta quadrangular i dividit en planta baixa, primer i segon pis i terrassa, data del segle XII i va anar en el seu temps una torre de vigilància del castell de Cervera del Maestrat.

Al costat de l'església parroquial de Sant Llorenç, la Torre de Càlig és l'un dels elements patrimonials més identificatius d'aquesta població del Baix Maestrat.

Posteriorment Antoni Such i Eva Redondo s'han reunit a l'ajuntament de Traiguera amb el seu alcalde, Javier Ferrer, abans de visitar el Real Santuari de la Mare de Dèu de la Font de la Salut. Allí han comprovat el resultat de la rehabilitació de la Creu Coberta que presideix l'accés al santuari. Una obra en la qual s'han invertit 99.202,51 euros per part del Consell.

El Real Santuari va ser declarat Bé d'Interès Cultural en 2007 i els seus orígens es remunten al segle XIV. En 1542 Carles V li va concedir el títol de Real, sent l'únic santuari que ostenta tal categoria a la província de Castelló.

Segons ha manifestat Antoni Such, "la Generalitat aposta per la rehabilitació del nostre patrimoni i sobretot per posar en valor entorns històrics i patrimonials perquè els veïns i visitants puguin utiilizarlos i gaudir-los. Continuarem apostant per aquesta mena d'accions, obrirem una segona fase perquè els municipis puguin optar a posar en valor el seu patrimoni històric i cultural".

Pujar