5 de desembre de 2020 5/12/20

La Diputació reafirma en Cevisama el seu compromís amb la innovació ceràmica i la seua aplicació urbana

La Diputació reafirma en Cevisama el seu compromís amb la innovació ceràmica i la seua aplicació urbana - (foto 1)

  La Diputació de Castelló torna a convertir-se en el referent de les propostes ceràmiques de la província amb un estand que acollirà en Cevisama tot el treball desenvolupat per la institució que presideix José Martí i pels municipis de les comarques castellonenques vinculats a un dels grans motors de l'economia provincial.

  Serà aquest dilluns quan òbriga les portes una nova edició de Cevisama, que es desenvoluparà del 3 al 7 de febrer i que servirà d'aparador per a reafirmar el compromís de la Diputació amb la innovació ceràmica i la seua aplicació urbana. Dins de la carregada agenda d'actes de la setmana, que tindrà especial activitat el dilluns amb la visita a l'estand dels presidents de la Generalitat, Ximo Puig, i la Diputació, José Martí, destaquen diferents accions directes de la pròpia institució provincial.

  D'una banda, està la signatura el dilluns 3 de febrer, a les 13.30 hores, del conveni per a la cinquena edició del premi Som Ceràmica mèrit a la innovació del producte ceràmic en aplicacions urbanes. Aqueix mateix dia, a les 17.30 hores, el president de la Diputació participarà en el lliurament dels premis Alfa d'Or.

  Per al dimarts 4 de febrer està prevista el lliurament del premi Som Ceràmica de la present edició, que continuarà amb una posterior visita a l'estand de l'empresa guanyadora. El dimecres 5 de febrer, a les 13.15 hores, José Martí presentarà el Pla Ceràmic de Regeneració Urbana (CRU III). Amb més de 450.000 euros d'inversió, aquesta iniciativa continua consolidant-se com el major Pacte Provincial de la Ceràmica .

  Amb aquesta nova edició es pretén continuar fomentant l'ús de la ceràmica per a regenerar els espais urbans dels municipis de Castelló i així convertir la província en un aparador a nivell nacional i internacional de l'ús de la ceràmica en entorns urbans.

  Per a aconseguir aquest objectiu es compta amb el talent dels arquitectes, amb els espais que els ajuntaments presenten per a regenerar i amb les grans prestacions del material ceràmic, que actualment ofereix una àmplia gamma de productes que serveixen com a solució constructiva en els espais urbans.

  Entre les principals novetats d'aquesta tercera edició, la Diputació ha augmentat la inversió del CRU III fins als 455.950 euros. Aquesta quantitat es divideix en els 400.000 euros per a l'execució de dues obres de regeneració en els municipis, 50.000 euros per als equips tècnics dels projectes guanyadors i 5.950 euros per a cinc accèssits que donarà el jurat als projectes més destacats per la seua qualitat, creativitat i talent.

  Ceràmica en cru

  El dijous 6 de febrer serà el dia de la presentació del concurs “Ceràmica en cru”.En aquesta quarta edició del concurs, per a artistes, espanyols o estrangers, es fusiona l'art amb la ceràmica, volent donar suport a tots els artistes plàstics, per descomptat la difusió a la seua obra. A més, el treball guanyador es converteix al seu torn en el premi que s'atorgarà al vencedor de la cinquena edició del Premi “Som Ceràmica” mèrit a la Innovació del Producte Ceràmic en Aplicacions Urbanes.

  Les obres escultòriques que es presenten a “Ceràmica en cru” tenen una temàtica lliure. Aquesta edició compta amb un primer premi dotat 3.000,00 € per al guanyador. El president del jurat és Mariano Poyatos, ceramista de reconegut prestigi, i entre els membres del jurat hi ha presència del Servei de Restauració de Diputació, l'Associació d'Investigació de les Indústries Ceràmiques (ITC), l'Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC), la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre (*SECV) i l'Associació de Ceramología (AC).

  José Martí ha insistit en el total suport de la Diputació a Cevisama 2020, on mantindrà operatiu tots els dies de fira “un estand de disseny modern i funcional”, aromatitzat amb un ambientador realitzat amb cítrics “per a provocar una experiència olfactòria inoblidable i genuïnament castellonenca”, que podrà ser utilitzat pels ajuntaments del clúster ceràmic per a realitzar reunions de treball i presentacions davant els mitjans de comunicació. Disposarà a més e servei de cáterin amb productes de Castelló Ruta de Sabor, inclosa una marca de ‘carajillo’ local, a més d'elaborar fideuà i paella amb ingredients de la terra.

  Pujar