elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació millora el ‘Pla Provincial Contra els Mosquits’ en el qual en 2020 invertirà 1 milió d'euros

La Diputació millora el ‘Pla Provincial Contra els Mosquits’ en el qual en 2020 invertirà 1 milió  d'euros
  • Encara es desconeix si la crisi del coronavirus condicionarà el calendari d'actuacions, la diputada de Medi Natural, María Jiménez, vol «tindre-ho tot preparat per a iniciar els tractaments quan siga necessari»

MÉS FOTOS
La Diputació millora el ‘Pla Provincial Contra els Mosquits’ en el qual en 2020 invertirà 1 milió  d'euros - (foto 2)
La Diputació millora el ‘Pla Provincial Contra els Mosquits’ en el qual en 2020 invertirà 1 milió  d'euros - (foto 3)
La Diputació millora el ‘Pla Provincial Contra els Mosquits’ en el qual en 2020 invertirà 1 milió  d'euros - (foto 4)

L'equip de govern del president José Martí està treballant per a millorar els resultats del ‘Pla Provincial Contra els Mosquits’ en el qual la Diputació de Castelló invertirà 1 milió d'euros per a combatre al mosquit tigre al llarg de 2020 i particularment durant l'època estival. S'està planificant el calendari de controls de la plaga que els tècnics realitzaran in situ en els diferents municipis, un treball de camp que serà determinant per a definir on, quan i com s'ha d'actuar.

Així ho ha anunciat la diputada provincial de Medi Natural, María Jiménez, qui ha manifestat que «s'actuarà de manera coordinada amb els ajuntaments perquè la maquinària romanga ben greixada i estiguem en disposició d'aplicar els tractaments quan siga necessari». El seu gran objectiu és millorar els resultats de 2019, una campanya que titlla de «raonablement positiva» perquè «encara que és cert que en moments i llocs puntuals va haver-hi alguns focus molt molestos, en línies generals els tractaments van resultar un èxit».

Jiménez ha afegit que «encara que de moment es desconeix si la crisi del coronavirus Covid-19 condicionarà el calendari d'actuacions, «la nostra obligació és tindre'l tot preparat dins del termini i en la forma escaient».

El director tècnic del ‘Pla Provincial Contra els Mosquits 2020’ és el catedràtic de la Universitat de València, Ricardo Jiménez, integrant del  Grup d'Investigacions d'Entomologia i Control de Plagues de l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, que treballarà de manera coordinada amb els ajuntaments i la Diputació. Remetrà informes periòdics als primers sobre l'estat en el qual es troben les seues zones urbanes explicant les actuacions que han de realitzar, i als serveis tècnics de la institució provincial detallant els focus existents en les zones no urbanes i com s'ha de fer front a aquests.

Amb l'objectiu de treballar de manera coordinada amb la major eficàcia possible, s'ha decidit constituir una taula de seguiment de la qual formaran part els responsables tècnics dels ajuntaments que desitgen adherir-se.

Cal recordar que el ‘Pla Provincial Contra els Mosquits 2020’ contempla la possibilitat de realitzar dos tractaments aeris que la Generalitat Valenciana únicament autoritzaria si fóra estrictament necessari.

Pujar