elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de Castelló organitza una jornada sobre la violència de gènere i masclista en dones amb discapacitat

La Diputació de Castelló organitza una jornada sobre la violència de gènere i masclista en dones amb discapacitat
  • L'acte tindrà lloc dimarts que ve 29 de novembre a la Ciutat de la Justícia de Castelló a partir de les 10.00 hores

La Diputació de Castelló, en col·laboració amb la Càtedra d'Igualtat i Benestar Psicològic i Emocional Diputació de Castelló – UNED, ha organitzat la jornada ‘Dones, discapacitat i violència de gènere i masclista’ que tindrà lloc dimarts que ve 29 de novembre a la Ciutat de la Justícia de Castelló a partir de les 10.00 hores.

L'objectiu és analitzar la situació de les dones amb discapacitat en relació amb la violència de gènere per a dissenyar mesures i actuacions que contribuïsquen a la prevenció i detecció precoç dels casos de violència de gènere i faciliten el seu accés als recursos especialitzats.

La jornada començarà a les 10.00 hores amb la inauguració institucional a càrrec de la vicepresidenta i diputada provincial d'Igualtat, Patricia Puerta, la vicerectora primera de la UNED, Rosa María Martín, i la coordinadora cap de les Oficines d'Atenció i Denúncies de Violència de Gènere de la Policia Nacional en la Generalitat Valenciana per a la Comunitat Valenciana, Pilar Bojó.

A les 10.30 hores tindrà lloc la primera conferència a càrrec de la professora titular de la UNED i directora de la Càtedra d'Igualtat i Benestar Psicològic i Emocional Diputació de Castelló – UNED, Teresa San Segundo on s'analitzarà l'impacte de la violència de gènere en les dones amb discapacitat.

A les 12.00 hores tindrà lloc la conferència ‘Les arrels de l'agressivitat i la violència’ a càrrec de la professora titular de la Facultat de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Gemma Guillazo. A continuació (13.00 hores), hi haurà una taula redona titulada ‘Combatre la violència masclista des del teixit associatiu’ en la qual s'abordaran experiències a càrrec de representants de les associacions i col·legis professionals.

Finalment, a les 14.00 hores, la cap del departament d'Igualtat de la Diputació de Castelló, Ana Portal, serà l'encarregada d'aportar les conclusions.

Pujar