elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de Castelló impulsa una declaració institucional per a promoure la igualtat en l'àmbit científic

La Diputació de Castelló impulsa una declaració institucional per a promoure la igualtat en l'àmbit científic
  • L'escrit proposa abolir la discriminació cap a la dona a través de lleis que contemplen la problemàtica de la conciliació

La Diputació de Castelló ha registrat una proposta de declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, que se celebra anualment durant el mes de febrer, amb l'objectiu d'impulsar la participació de dones en la investigació científica.

En la proposta, que es preveu aprovar en el pròxim ple, es recull la problemàtica de la dona per a poder participar activament en la investigació científica, ja que són penalitzades en la valoració de mèrits per la impossibilitat de poder conciliar la maternitat amb la investigació. És per això que la declaració institucional recomana abolir aquesta discriminació cap a la dona a través de lleis que contemplen aquesta problemàtica.

De la mateixa manera, la proposta recull que la nova Llei de Ciència amplia drets a les dones en aquest sentit, però sol·licita que es blinden aquests drets i que els avanços en matèria feminista siguen protegits per totes les institucions.

Finalment, en la proposta d'acords, el text pretén que es reconega públicament el treball i la contribució de les dones científiques i donar suport a les mesures que s'han inclòs en la nova Llei de Ciència, així com també pretén instar els organismes competents a recomanar mesures efectives per a combatre el tracte discriminatori a les dones en l'àmbit científic.

Pujar