30 de novembre de 2020 30/11/20

La Diputació de Castelló celebra el Dia del Llibre apostant per la lectura entre els més xicotets

La Diputació de Castelló celebra el Dia del Llibre apostant per la lectura entre els més xicotets - (foto 1)
  • El departament de Cultura ha preparat quatre sessions de contacontes per a tota la família per al dijous 23. S’emetran a través del perfil oficial de la institució a Facebook

La Diputació de Castelló se suma enguany a la commemoració del Dia Internacional del Llibre amb activitats infantils en línia “adreçats a promoure la lectura entre els més menuts de casa”. La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, considera “ideal” aprofitar la situació de confinament “perquè els nostres xiquets abracen i facen seua la lectura, que sense cap dubte és un dels passa-temps més enriquidors dels que disposem i molt beneficiós per a la nostra salut”.

Per a fer-lo amè i inclusiu per a totes les edats, el departament de Cultura ha preparat quatre funcions de contacontes perquè grans i menuts es diverdisquen en família la vesprada del dia 23, jornada internacional del llibre. Així doncs, a partir de les 17 hores, s’emetran a través del perfil de facebook de la institució provincial quatre obres de tots els gèneres. Començaran amb la lectura i interpretació de ‘Despierta’, de María José Llorach, i continuarà amb ‘Lledó la policía y Quim el cajero del súper’, de Miguel Alayrach, ‘El gegant pegabrams’, de Nel·lo Navarro i Josep Vicent Font, i, per últim, ‘Los Zapartos del hombre afortunado’, d’Eloy Moreno.

Sanz ha animat les famílies a no perdre’s cap actuació dels contacontes i, sobretot, dirigint-se a les mares i pares, a que introduïsquen els seus fills en l’hàbit de la lectura: “No només en els temps difícils hem de llegir, sinó cada dia, per a abstraure’ns de la realitat, imaginar, somiar i deixar les preocupacions del dia a dia a un costat”.

Pujar