elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de Castelló ampliarà en 2022 el seu suport a les Falles amb els premis als millors monuments de la província

La Diputació de Castelló ampliarà en 2022 el seu suport a les Falles amb els premis als millors monuments de la província
  • Els guardons comptaran amb dotació econòmica i recauran en les comissions falleres que s’alcen amb el primer premi a cadascuna de les quatre localitats falleres de Castelló

MÉS FOTOS
La Diputació de Castelló ampliarà en 2022 el seu suport a les Falles amb els premis als millors monuments de la província - (foto 2)
La Diputació de Castelló ampliarà en 2022 el seu suport a les Falles amb els premis als millors monuments de la província - (foto 3)
La Diputació de Castelló ampliarà en 2022 el seu suport a les Falles amb els premis als millors monuments de la província - (foto 4)

El president de la Diputació, José Martí, ha anunciat hui a Burriana la instauració, a partir de l’any que ve, dels premis ‘Diputació de Castelló’ a les millors falles de la província. Ho ha fet públic durant el transcurs de l’acte oficial de la nit de la ‘plantà’, al que també ha acudit la diputada de Cultura, Ruth Sanz, la diputada de Joventut, Lluïsa Monferrer, el diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, i com a amfitriona l’alcaldessa de Burriana, Maria Josep Safont.

Martí ha confirmat que, per a realçar la seua categoria, «els guardons comptaran amb dotació econòmica», encara per definir, «i es lliuraran a les comissions de falla que es facen amb la victòria a cadascun dels quatre municipis amb tradició fallera de la província: Benicarló, Burriana, la Vall d’Uixó i Almenara».

«Des de la Diputació seguirem potenciant les Falles de la província perquè formen part de la nostra cultura popular, per això ampliem la nostra col·laboració amb el món faller premiant el seu treball i esforç perquè continuen millorant la qualitat i l’espectacularitat dels monuments».

EL PRESIDENT, A BENICARLÓ

Tant Benicarló com Burriana enceten hui l’edició més atípica de les seues festes, que tornen al carrer després de dos anys i mig de l’última ‘cremà’.

El president farà parada diumenge a les Falles de Benicarló, on participarà en l’ofrena de flors a la Mare de Déu de la Mar. Cal destacar que l’àrea de Cultura, dirigida per Ruth Sanz, es farà càrrec del cost de la participació de les bandes de música que acompanyen les comissions en la desfilada. «Aquesta és la nostra manera de fer costat i realçar la festa, que té sense cap dubte la música com a banda sonora. Serà un acte especial perquè comporta, amb tanta gent i tants música celebrant a una que tornem, ara sí, a l’ansiada normalitat», ha finalitzat Sanz.

Pujar