29 de novembre de 2020 29/11/20

PP: "Diputació augmenta la saturació dels centres de menors amb el tancament de Penyeta Roja"

PP: "Diputació augmenta la saturació dels centres de menors amb el tancament de Penyeta Roja" - (foto 1)
  • Vicent Sales, portaveu del PP a la Diputació, considera que l'informe avala una política que “en lloc de pensar en la protecció dels menors pensa en números”

La saturació dels centres d'acolliment i recepció de menors que el Síndic de Greuges donava a conéixer aquesta mateixa setmana es coneix poques setmanes després que la Diputació de Castelló decidira tirar el tancament definitiu al centre d'acolliment de Penyeta Roja.

Les instal·lacions públiques “que durant anys van ser la casa de molts menors acompanyats per una plantilla de professionals excel·lents”, han sigut clausurades per un PSOE que ha decidit assignar als menors a centres privats i concertats.

Vicent Sales, portaveu del PP en Diputació, ha considerat que la situació demostra que el PSOE “en lloc de pensar en la protecció dels menors, només pensa a fer números”. I el resultat d'aquesta política és que instal·lacions públiques tanquen les seues portes, treballadors públics es queden sense ocupació i, cosa que és més important, els menors acaben en centres privats perquè la saturació dels públics és evident, tal com assenyala el Síndic de Greuges”.

Per a Sales, “no es pot tractar com a mercaderia a menors que estan en situació de desemparament”. I “el que ha fet el PSOE amb el tancament de Penyeta Roja és tancar un servei modèlic d'atenció especialitzada a menors en acolliment per a assignar-los a altres centres de la província sense que això haja comportat un augment de la plantilla de professionals que els atenen”.

Des del PP, “continuarem lluitant per garantir la màxima protecció i defensa d'aquests menors”, perquè “lamentem profundament que els qui suposadament venien a rescatar a la gent siguen hui els que en realitat els abandonen”. “Cap persona ha de ser tractada com un número, i en aquests moments el Consell de Ximo Puig i Mónica Oltra ha demostrat de manera evident que són els resultats econòmics els que prevalen enfront de les persones. Només així s'entén el tancament de centres públics, la conseqüent saturació dels quals encara continuen operatius i l'assignació de menors a centres privats. Tot un model d'esquerres”.

Pujar