elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Desenes d’estudiants debaten a l’UJI sobre la tolerància en la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives

Desenes d’estudiants debaten a l’UJI sobre la tolerància en la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives
  • Catorze equips provinents d’universitats del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears es donen cita en la competició que enguany té com a tema de debat «Cal ser tolerant amb els intolerants?»

La Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de la Universitat Jaume I acull, del 24 al 26 d’abril de 2024, una nova edició de la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives d’Universitats. Estudiants de 14 universitats del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears hauran de defensar al llarg de la competició tant la posició «a favor» com «en contra» d’un tema polèmic i d’actualitat: «Cal ser tolerant amb els intolerants?». La jornada comença amb una fase eliminatòria entre tots els equips participants, mentre que la darrera jornada tindran lloc les semifinals i la gran final, disputada entre els equips que acumulen més puntuació. En l’acte de lliurament de premis, el jurat concedirà les distincions d’equip campió, equip subcampió i el guardó al millor orador/a de la lliga.

Durant tres dies, alumnes de grau, màster i doctorat, provinents de 14 universitats de la Xarxa Vives, intervindran en aquesta competició d’oratòria que cerca potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, així com crear un espai de formació on s’utilitza el valencià com a llengua vehicular. Enguany la competició compta amb la participació de 14 equips de les universitats següents:

Universitat d’Alacant
Universitat Autònoma de Barcelona
Universitat de Barcelona
Universitat de Girona
Universitat de les Illes Balears
Universitat Jaume I
Universitat de Lleida
Universitat Oberta de Catalunya
Universitat Politècnica de València
Universitat Pompeu Fabra
Universitat Ramon Llull
Universitat Rovira i Virgili
Universitat de València
Universitat de Vic · Universitat Central de Catalunya
«Cal ser tolerant amb els intolerants?»: a aquesta pregunta hauran de respondre els equips participants, tant la posició a favor, com la posició en contra, que es decidirà per sorteig abans de cada debat. El jurat de la competició, integrat per professionals de la cultura, l’ensenyament i la comunicació, valoraran cada debat d’acord amb la qualitat de les intervencions i la solidesa de les argumentacions, així com el grau de domini de l’assumpte, la fluïdesa comunicativa dels participants i la posada en escena.

En aquesta edició, l’alumnat prové de les següents disciplines acadèmiques: Dret (36%), Administració i Direcció d’Empreses (15%), Enginyeries (13%), Economia (8%), Comunicació (8%), Ciències Polítiques (6%), Humanitats (6%) i Filologia Catalana (6%), entre altres titulacions.

La Lliga de Debat Universitària és una competició impulsada per la Xarxa Vives d’Universitats, amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Des de l’any 2005, la competició fomenta entre l’alumnat universitari l’ús de la paraula i capacitats com el treball en equip, la documentació, l’anàlisi crítica i l’argumentació.

 

Pujar