elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El departament de Salut de la Plana suma 77 morts i 629 casos de coronavirus

El departament de Salut de la Plana suma 77 morts i 629 casos de coronavirus
  • La mortalitat puja fins al 12% dels contagiats en aquesta zona

La conselleria de Sanitat actualitza diàriament l'evolució del coronavirus per zones. En la de la Plana han donat positiu des que va esclatar la pandèmia 629 persones (a data 22 d'abril). Recordem que aquest departament atén localitats com Vila-real, Borriana, Onda, Vall d'Uixó, Nules, Moncofa i altres pobles de l'interior.

Així si tenim en compte aquestes dades de contagi, la incidència del virus entre la població és del 0,3%, és a dir, només aquest xicotet percentatge de la població s'ha contagiat de covid-19.

A més, segons aquestes xifres oficials, 77 persones han mort a causa del virus. Ací el percentatge de mortalitat del virus es dispara fins al 12,2%, és a dir, dotze de cada cent persones contagiades mor en el departament de Salut de la Plana.

Es tracta d'un percentatge molt elevat si es compara amb altres zones com per exemple la de Castelló, on l'índex de mortalitat és del 10,2%. En el departament de Salut de Castelló s'han contagiat des que va esclatar la pandèmia 499 persones, el 0,17% de la població, una taxa molt per davall de la del departament de Salut de la Plana. Quant als morts, han mort 77 persones a causa del coronavirus en aquesta zona.

Dades a nivell provincial

Aquest dijous ha sigut el segon dia en què la província de Castelló ha registrat morts en un dia pel coronavirus. Així es desprén de l'actualització de dades facilitada per la conselleria de Sanitat que confirmen catorze nous positius a la província des d'este dimecres.

Amb aquestes xifres, des que va esclatar la pandèmia s'han contagiat 1.401 persones a la província de Castelló i han mort 151 persones. Ara mateix hi ha actius 612 casos de coronavirus a la província, 56 persones menys que ahir. De fet, a la província s'han recuperat ja 638 persones que han vençut al virus des de l'inici.

A més, hi ha en aquests moments només 109 pacients hospitalitzats amb coronavirus en hospitals provincials, set menys que este dimecres. 21 d'aquests ingressats estan en l'UCI. Destaca també que hi ha 75 professionals sanitaris que estan contagiats en aquests moments del covid-19.

Pujar