elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP demana a la Diputació desbloquejar més de 17 milions d'euros per a autònoms i pobles de Castelló

El PP demana a la Diputació desbloquejar més de 17 milions d'euros per a autònoms i pobles de Castelló
  • Els populars reclamen un ple perquè la institució desbloquege les bases de fins diu plans per a beneficiar al teixit econòmic de la província de Castelló

  • Vicent Sales: “És el moment de recuperar la gestió eficaç i que la Diputació siga la locomotora de la província, no estar en el furgó de cua”

Més de dèsset milions d'euros que haurien d'estar ara mateix sent utilitzats per a contrarestar l'hecatombe econòmica generada pel Covid-19. Aqueixa és la quantitat que la Diputació de Castelló ha de destinar a autònoms i municipis de la província a través de deu plans i que motiven la petició d'un ple extraordinari per part del PP en la institució provincial.

Tal com ha explicat hui el portaveu del PP en la Diputació, Vicent Sales, “ara és el moment de gestionar amb ambició i de convertir de nou a la Diputació en la locomotora de la província, no estar en el furgó de cua”. 17 milions d'euros que s'integren en plans com el Fons de Cooperació per als municipis, o el pla per als autònoms i pimes, plans d'ocupació… “Cada dia que s'espera, és una oportunitat perduda”.

Sales explica que, per exemple, el tancament de l'hostaleria és un dur colp per a un sector econòmic fonamental per a la província “i no podem estar de braços plegats, esperant que s'aproven unes bases que ja haurien d'estar en marxa”.

Els antecedents en la lenta gestió del PSOE de la província han sigut determinants perquè els diputats del PP hagen sol·licitat un ple extraordinari per a aprovar les bases de les ajudes a autònoms i província. Cal recordar, sense anar més lluny, que les ajudes del temporal Gloria segueixen sense cobrar-se un any després. O, sense anar més lluny, el fet que la Diputació es posara de perfil durant la primera fase de la pandèmia. “Cau recordar que el Partit Popular presentem de manera urgent, el 16 de març de 2020, una bateria de mesures i van haver de passar setmanes perquè l'equip de govern reaccionara”, recorda Sales.

Per tot això, “i amb els alcaldes de la província i la preocupació que tenim pels veïns i autònoms de Castelló, pensem que és el moment de liderar, de pensar en gran i recuperar la gestió eficaç de la institució”.

Pujar