elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cultura se suma al Dia Internacional dels Museus amb activitats al MuBAV, el Museu d’Arqueologia de Sagunt i la Valltorta a Tírig

Cultura se suma al Dia Internacional dels Museus amb activitats al MuBAV, el Museu d’Arqueologia de Sagunt i la Valltorta a Tírig
  • El Museu de Belles Arts de València organitza una activitat participativa amb l’artista Tina McCallan i concerts al pati de l’Ambaixador Vic

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus (DIM) que promou el Consell Internacional dels Museus (ICOM) amb una programació especial d’activitats en els museus dependents de la Direcció General de Patrimoni Cultural: el Museu de Belles Arts de València (MuVAB), el Museu d’Arqueologia de Sagunt i el Museu de la Valltorta de Tírig.

Estes activitats es duran a terme entre el divendres, 17 de maig, i el diumenge, 19 de maig, per a sensibilitzar el públic sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat. El lema triat enguany per l’ICOM és ‘Museus per l’educació i la investigació’, que subratlla el paper fonamental de les institucions culturals a l’hora de proporcionar una experiència educativa completa.

Els museus són centres educatius dinàmics que fomenten la curiositat, la creativitat i el pensament crític. Des de l’art i la història fins a la ciència i la tecnologia, són espais vitals on l’educació i la investigació convergixen per a donar forma a la nostra comprensió del món. Per això, este 2024 es vol posar de manifest la seua contribució a la investigació, proporcionant una plataforma per a l’exploració i la difusió de noves idees.

En concret, el Museu de Belles Arts de València (MuBAV) té preparades diferents accions per a tot el cap de setmana, entre les quals hi haurà diverses sessions de l’activitat participativa dirigida per l’artista plàstica Tina McCallan sobre la recreació de l’obra La matança dels innocents de l’artista Rosario de Velasco (1904-1991), una de les artistes figuratives més importants dels anys 30 a Espanya.

A més, les vesprades del 17 i 18 de maig, a les 18:30 hores, el pati de l’Ambaixador Vic del MuBAV acollirà les actuacions musicals de la Coral Juan Bautista Comes i l’Orquestra de Cambra del Conservatori Municipal José Iturbi de València.

Així mateix, el dissabte, 18 de maig, amb motiu de la Nit Europea dels Museus, el MUBAV estarà obert al públic des de les 10:00 hores fins a les 00:00 hores en horari ininterromput.

Activitats a Sagunt i Tírig

El Museu d’Arqueologia de Sagunt ha preparat també diverses activitats al llarg del cap de setmana i el dissabte, 18 de maig, es farà una obertura extraordinària fins a les 23:30 hores per a facilitar així l’assistència del públic en horari nocturn.

Eixe dia, està previst fer dos sessions teatralitzades de 30 minuts de duració, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sagunt. La primera serà en horari de 22:00 a 22:30 hores i la segon de 22:50 a 23:20 hores.

Per la seua banda, el Museu de la Valltorta a Tírig farà, des del dimecres 15 al dissabte 18 de maig diverses visites guiades al barranc de Gassulla, a la ruta del patrimoni ‘Per les barraques de pedra en sec’ que es troben al voltant del Museu així com visites a la cova dels Cavalls i al mateix museu. També realitzaran els tallers familiars ‘Copiem la peça del mes’ i ‘Robar el foc als déus’.

Pujar