elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Creu Roja registra més de 140 casos de maltractament a gent gran a Castelló

Creu Roja registra més de 140 casos de maltractament a gent gran a Castelló
  • Gent gran d'Alcalà de Xivert, Almassora, Borriana, Castelló, Lucena, Onda, Vall d'Uixó, Vila-real, Vinaròs i Morella que pateixen maltractament

MÉS FOTOS
Creu Roja registra més de 140 casos de maltractament a gent gran a Castelló - (foto 2)

El maltractament de la gent gran és una problemàtica social que afecta la salut i els drets humans de milions de persones grans a tot el món. A més, la crisi sanitària, social i econòmica desembocada arran del COVID-19, ha provocat greus alteracions en la nostra vida i el nostre model de convivència. Moltes situacions de maltractament s'han agreujat i en aquest moment hi ha més persones grans en situació de risc per patir una situació d'abús, negligència o maltractament que abans.

Així ho testifica l'OMS quan indica que al voltant de 1 de cada 6 persones majors en el món pateixen algun tipus de maltractament provocat o directament associat a la seua edat.

Els maltractaments a la gent gran, són, per tant, un problema de primera magnitud en la nostra societat. Parlem d'un fenomen social que va des de les agressions més lesives dutes a terme per familiars al domicili, a les negligències i omissions que les persones grans poden patir per part de professionals, l'abandonament o la autonegligència o la imatge pejorativa que socialment s'ofereix en ocasions de la gent gran.

Treballar per identificar, prevenir i contribuir a eliminar la violència, especialment contra xiquets i xiquetes, grans i dones és un dels compromisos assumits per Creu Roja. Per això, l'organització va posar en marxa fa quatre anys el projecte, 'Bon Tracte a la Gent Gran: Promoció de l'tracte adequat i protecció davant el maltractament', a través d'el qual en 2020 Creu Roja va poder atendre a 144 persones que van patir o estaven en especial risc de patir algun tipus de maltractament a la província de Castelló. Amb usuaris d'Alcalà de Xivert, Almassora, Borriana, Castelló, Lucena, Onda, Vall d'Uixó, Vila-real, Vinaròs i Morella.

Dins d'aquest projecte es duen a terme diferents activitats per a les mateixes persones vulnerables de patir maltractament com tallers d'autoestima i assertivitat, així com campanyes per promoure un marc positiu de convivència amb les persones grans, com la campanya 'Encara que no ho sàpigues, també és maltractament ', amb la qual es pretén visibilitzar comportaments, situacions i missatges que es tenen sovint amb les persones grans que, moltes vegades de forma inconscient o involuntària, atempten contra la seua dignitat i drets.

Aquesta tasca es realitza gràcies a la implicació de les més de 25 persones voluntàries que participen en el projecte.

Pujar