2 de desembre de 2020 2/12/20

El coronavirus a Castelló: 124 contagis, 7 greus i dos morts

El coronavirus a Castelló: 124 contagis, 7 greus i dos morts - (foto 1)
  • Castelló representa el 10% de casos per covid-19 en la Comunitat Valenciana

Un de cada deu contagiats per coronavirus en la Comunitat s'ha produït a la província de Castelló, és a dir, el 10% dels positius es produeixen en aquesta província. És el que es desprén de les xifres donades a conéixer aquest dissabte per la consellera de Sanitat, Ana Barceló, que ha informat de quin és el mapa i les xifres de contagi en la Comunitat Valenciana.

Així, pel que respecta a Castelló, hi ha 124 persones contagiades a la província, 20 en les últimes hores. Del total, 47 es troben hospitalitzades i set d'elles estan en l'UCI. El nombre de morts ha augmentat en una persona en les últimes hores pel que ja són dues els morts per coronavirus a la província. Pel que respecta a les persones curades, només una s'ha recuperat, de moment, a Castelló.

Brot de coronavirus en un centre de salut de Castelló

La consellera de Sanitat també ha informat de la situació respecte al brot de coronavirus en el centre de salut de Rafalafena a Castelló. Els usuaris d'aqueix centre seran atesos en els centres de salut de Fernando el Catòlic i Illes Columbretes des d'aquest dissabte: "L'atenció estarà garantida en aquests centres i també via telefònica, encara que es recomana que les visites no siguen presencials, només en casos absolutament necessaris".

Mapa del coronavirus en la Comunitat Valenciana

En dades generals, la xifra de morts pel coronavirus no deixa d'augmentar i supera ja les 50 víctimes en la Comunitat Valenciana. Així ho ha confirmat aquest dissabte la consellera de Sanitat.  En les últimes hores, 17 persones han mort i del total de morts, 2 han sigut a la província de Castelló, 30 a Alacant i 18 a València.

Respecte a la xifra de contagis, en un dia s'han registrat 258 nous casos (124 a Castelló, 479 a Alacant i 758 a València) pel que la xifra total de positius és de 1363 persones. A més, d'aquests positius, 264 són sanitaris.

La majoria dels contagiats es troben a la província de València (758) i li segueix Alacant amb 479 casos i Castelló amb 124. A més, hi ha 479 persones ingressades en diferents hospitals valencians. A València hi ha 246 ingressades, 50 d'elles en UCI; a Alacant hi ha 184 hospitalitzades, 27 en UCI i a Castelló 47 persones en un hospital, 7 d'elles en UCI.

La Consellera també ha detallat una bona notícia, i és que s'han donat cinc altes en les últimes hores, per la qual cosa la xifra de curats ascendeix a 25: 15 a València, 9 a Alacant i 1 a Castelló. Barceló també ha explicat que s'han realitzat 6430 proves negatives i s'han atés més de 31.000 trucades al telèfon de conselleria.

Pujar