elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dos construccions de la província de Castelló es colen entre les millors del país

Dos construccions de la província de Castelló es colen entre les millors del país
  MÉS FOTOS
  Dos construccions de la província de Castelló es colen entre les millors del país - (foto 2)
  Dos construccions de la província de Castelló es colen entre les millors del país - (foto 3)

  Com cada any, el Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya (CSCAE) i COMPAC han anunciat les propostes seleccionades en la primera fase per als Premis Arquitectura 2024, que premien "la capacitat de l'arquitectura per a respondre als reptes actuals".

  Per a estos premis ja s'han preseleccionat un total de 185 propostes de tota Espanya de les quals 16 són de la Comunitat Valenciana. Estes consistixen en 8 obres d'edificació, 2 d'arquitectures efímeres, 3 de divulgació, 2 d'espai públic i una d'interiorisme. Entre elles, s'han colat dos obres de la província de Castelló.

  Almassora és una de les localitats que compta amb un edifici seleccionat. Es tracta del Col·legi Riu Millars, de SSS arquitectes. Una proposta que centra el seu valor en la fluida relació entre els espais exteriors de l'escola. El carrer, els patis, el jardí d'infància, els porxos i altres espais oberts es presenten sempre connectats i pretenen que actuen com a zona intermèdia dels espais climatitzats i reservats per a la docència.

  Els tallers i corredors d'accés a les aules gaudixen d'il·luminació natural, en un centre que s'ha alçat on se situava l'antic CEIP Ambaixador Beltrán del municipi de la Plana Alta.


  D'altra banda, trobem en el llistat una altra obra al nord de la província, a Vinaròs. En este cas, la construcció seleccionada és la Plaça i Parada d'autobusos de Luis Navarro Jover i Carlos Sánchez García. Esta parada es construïx en una zona on el Pla General contempla una futura zona verda i, respectant este factor, els autors plantegen una proposta que servisca de pulmó per al barri. No és una simple parada d'autobusos, el que pretenen és crear un espai d'interacció veïnal, confortable i amable.


  Serà el pròxim 20 de juny quan s'anunciaran els guanyadors. La selecció actual ha sigut realitzada pels Comités d'Experts dels Col·legis Oficials d'Arquitectes i Consells Autonòmics dins dels seus respectius àmbits territorials entre les 497 propostes rebudes en esta edició, un 15% més que en l'anterior.

  El resultat mostra l'àmplia representació territorial dels Premis, així com la diversitat i qualitat dels projectes presentats, que van des d'edificació, planificació urbana, interiorisme o arquitectures efímeres, fins a treballs de divulgació i difusió, entre altres.

  Pujar