elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell de l'Estudiantat demana augmentar la freqüència d'autobusos entre l'UJI i diversos municipis

El Consell de l'Estudiantat demana augmentar la freqüència d'autobusos entre l'UJI i diversos municipis

  El Consell de l'Estudiantat ha fet pública una sol·licitud als ajuntaments d'Almassora, Borriana, la Vall d'Uixó, L'Alcora i Castelló per a millorar el servei de transport públic que connecta els municipis amb la Universitat Jaume I (UJI). Alejandro Sanz, president del Consell de l'Estudiantat, ha afirmat que "un dels nostres compromisos sempre ha sigut reivindicar la millora de les connexions entre les llars dels estudiants i la universitat. Considerem que el transport públic és un servei essencial per a facilitar el desenvolupament de la formació universitària".

  En el cas d'Almassora i Borriana, el Consell de l’Estudiantat ha demanat un augment en el nombre de freqüències d'autobús, ja que en l'actualitat només hi ha dos serveis diaris, un a primera hora del matí i un altre a última hora de la vesprada. "Sol·licitem la incorporació d'una freqüència més al migdia per a donar suport al desplaçament dels estudiants", ha assenyalat Sanz. Així mateix, en el cas de Borriana, l'òrgan estudiantil ha sol·licitat una reducció en el preu del bo anual de transport públic, que actualment és de 120 euros, mentre que, a Almassora, municipi amb el qual comparteix línia, és gratuït.

  A la Vall d'Uixó, l'òrgan estudiantil ha identificat que hi ha poques freqüències d'autobús, amb només dos serveis al matí i un al migdia, la qual cosa dificulta el desplaçament dels alumnes. Per aquesta raó, s'ha sol·licitat la incorporació d'una freqüència addicional al migdia i una altra a la vesprada. "A més, demanem una reducció en el preu del bo de 10 viatges, que actualment és de 19,80 euros, per a facilitar l'accés al transport públic als estudiants", ha afegit Sanz.

  En el cas de L'Alcora, els representants dels alumnes han demanat a l'Ajuntament que s'oferisca un bo de viatges, ja que actualment no n'hi ha i cada viatge costa 1,30 euros. "La implementació d'un bo de viatges per a estudiants suposaria una gran ajuda per a la seua economia i els permetria desplaçar-se amb major freqüència", ha destacat Sanz.

  A més, a Castelló, el Consell de l’Estudiantat ha sol·licitat un augment en les freqüències del TRAM i de l'autobús en les hores punta, pel fet que entre les 8.00 i les 9.00 es produeix una massificació que dificulta l'accés dels estudiants al transport públic. "Considerem que el transport públic ha de ser una alternativa real i eficient a l'ús del cotxe particular i, per tant, sol·licitem una millora en les freqüències per a garantir la puntualitat dels estudiants", ha conclòs Sanz.

  Pujar