elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PP: “El Consell fustiga de nou a Castelló i retalla un 28% les inversions”

PP: “El Consell fustiga de nou a Castelló i retalla un 28% les inversions”

  Els pressupostos del Consell per a 2018 fustiguen de nou a la província de Castelló en reduir en un 28,3% les inversions en la nostra província. El diputat autonòmic pel Partit Popular, Rubén Ibáñez, i la secretària general del Partit Popular de la província de Castelló, Elena Vicente-Ruiz, han realitzat un balanç dels comptes del Consell per a 2018 en la província de Castelló.

  Rubén Ibáñez ha assegurat que “els comptes de Puig i Oltra són una burla i un engany per a la província de Castelló perquè no solucionen els problemes reals de la gent, agreugen les diferències territorials i discriminen als castellonencs”. Segons Ibáñez, “per primera vegada, en aquesta província hi ha ciutadans de primera, de segona i, també, de tercera”.

  El responsable del PPCV ha assegurat que “els pressuposats del Consell per a 2018 agreugen de forma extrema les desigualtats entre municipis”. De fet, el 90% dels municipis no reben cap inversió del Consell i si s'analitza la memòria econòmica dels comptes, destaca que el 40% d'aquestes inversions les finança del Govern d'Espanya.

  A més, els pressupostos per al pròxim any repeteixen les inversions que ja estaven previstes per a 2017. “El govern de Puig i Oltra no sap gestionar, per açò no executa”, ha assenyalat Ibáñez. En aquest sentit, ha apuntat que el pressupost de 2018 contempla la mateixa inversió que figurava l'any passat per als centres de salut 1 i 2 de la Vall d’Uixó, i per al centre de salut de Vinaròs. “Açò és un engany i una burla perquè repeteixen inversions de l'any passat i són una constatació que no saben gestionar”, ha indicat perquè “per exemple, imputa a tota la província de Castelló el pressupost per a l'IVACE quan aquest sol inclou a tres comarques castellonenques com a l’Alcalatén, l'Alt Palància i l'Alt Mijares, més set comarques de la resta de la Comunitat Valenciana”.

  Així mateix, el pressupost per a 2018 fomenta les desigualtats entre municipis en la província de Castelló perquè el 90% de les poblacions no reben gens. Així, Rubén Ibáñez parla de “tracte discriminatori del Consell amb els municipis de Castelló”. En aquest sentit, mentre cada castellonenc rep de mitjana 57 euros, un ciutadà de Peníscola rep 29 euros, un ciutadà de Borriana rep 11 euros, un de Vinaròs rep 14 euros, un Vila-real rep 40 euros, un ciutadà de Moncofa rep 27 euros i un de la Vall d’Uixó 26 euros, si se li imputen les dues obres dels centres de salut que ja estaven contemplades en el pressupost de 2017, sinó cada valler rep del Consell 0,00000002 euros. “Tots aquests municipis estan per sota de la mitjana i el truc està en què cada ciutadà de Morella rep 1.934 euros, i la majoria de les seues inversions ixen de Presidència”.

  Per açò, el Partit Popular esmenarà els comptes del Consell i “posarem sobre la taula les necessitats reals de la província de Castelló”. Segons Rubén Ibáñez, “allò bo és que són els últims pressupostos de Puig i Oltra. I el dolent és que els castellonencs estem discriminats respecte a la gent de València i Alacant”.

  Per la seua banda, la secretària general del Partit Popular de la província de Castelló, Elena Vicente-Ruiz, ha assegurat que els comptes del Consell són “una decepció absoluta” perquè el 90% dels municipis de la província han quedat fora de les inversions del govern valencià que ja ha deixat la gestió perquè les infraestructures i la construcció de col·legis ja no són una prioritat.

  Segons Vicente-Ruiz, “Ximo Puig està segrestat per Compromís i s'ha rendit a les prioritats de Mónica Oltra que són l'adoctrinament i canviar l'imaginari col·lectiu”. La secretària general del PPCS ha assegurat que ”les prioritats del Consell són seguir alimentant els organismes autònoms per a col·locar als seus amics i afins, i potenciar Tele Oltra”.

   

  Pujar