elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís portarà a la justícia al regidor de Cultura de Borriana pel 'cas Barbie'

Compromís portarà a la justícia al regidor de Cultura de Borriana pel 'cas Barbie'
  • Alarcón ha anunciat que “analitzarem tots els expedients de compres de llibres i pel·lícules de la biblioteca i els portarem davant la Justícia”

  • “Vulnera la llei de biblioteques en la qual deixa clar que és el bibliotecari el que té un criteri independent per a adquirir material per a la biblioteca”, ha denunciat Guardiola

 

Compromís portarà davant la Justícia la censura i les accions que han coartat la llibertat dels bibliotecaris per a triar els llibres i pel·lícules per a la Biblioteca Municipal de Borriana. Les mesures anunciades pel PP són “per a eixir del pas, i no trencar un acord de govern que ja fa aigües”. Per això, el portaveu municipal a Borriana, Jorge Alarcón, ha anunciat que portarem tots els expedients de compres de llibres i els procediments que s'han realitzat davant la Justícia, perquè “tenim clar que s'ha incomplit la llei, i que el regidor de Vox ha actuat com un inquisidor triant el que sí i el que no pot consultar la ciutadania de Borriana”.

Per la seua part, el portaveu en la Diputació de Castelló, David Guardiola, ha assegurat que tant la Federació Espanyola de Societats d'Arxius, Biblioteques i Museus (FESABID), com la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat Valenciana, a la qual pertany Borriana, “han deixat clar que el regidor de Vox ha impedit tindre la pàtria potestat als bibliotecaris per a decidir els títols i continguts de la biblioteca del municipi, i per tant, vulnera la lliure elecció dels tècnics”.

Compromís ha agraït als funcionaris de l'ajuntament de Borriana que a través de la seua Junta de Personal han aprovat un comunicat en suport al personal de la biblioteca que ha sigut acusat directament pel regidor de Cultura de Vox, i que “seran perseguits per a tindre un cessament immediat del seu càrrec. Mai havíem vist una acusació tan greu a uns funcionaris, i l'alcalde del PP ha de posar punt i final a tot això, i retirar totes les competències a este regidor”.

La FESABID ha assegurat que la llei dona autonomia al bibliotecari per a decidir sobre els continguts de la Biblioteca, i ha acusat l'edil de Vox de coartar la llibertat del funcionari per a triar i de la ciutadania per a consumir cultura. Per part seua, la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat Valenciana ha destacat que el bibliotecari és qui té la pàtria potestat de decidir els títols i continguts de la biblioteques, per tant, l'edil de Cultura de Vox “està vulnerant l'article 20 de la llei, que en el punt 1, estableix que el desenvolupament de la col·lecció dels centres que formen part de la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Comunitat Valenciana es basarà en el criteri professional independent del bibliotecari”, han finalitzat.

Pujar