elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís acusa de "sectarisme" a Vox en posar fi als projectes Escola Canta i Escola Dansa a Borriana, Oropesa i Castelló

Compromís acusa de "sectarisme" a Vox en posar fi als projectes Escola Canta i Escola Dansa a Borriana, Oropesa i Castelló
  MÉS FOTOS
  Compromís acusa de "sectarisme" a Vox en posar fi als projectes Escola Canta i Escola Dansa a Borriana, Oropesa i Castelló - (foto 2)

  Compromís ha denunciat que "Vox torna a prohibir, esta vegada, en matèria educativa a censurar els projectes Escola Canta i Escola Dansa en les poblacions de Borriana, Orpesa i Castelló". El portaveu provincial de Compromís, David Guardiola, ha denunciat el “sectarisme d'uns regidors de l'extrema dreta que han arribat a la política per a prohibir, censurar, i triar el que l'alumnat pot cantar o ballar”.

  L’“absurd” anunci de Vox per prohibir l’Escola Canta a Orpesa per divulgar l'Agenda 2030, és la prova que “la censura no és problema per a ells, sinó un elogi, i això és el que ha d'analitzar el PP en donar-los la clau de govern en tots estos municipis en els quals estan aplicant la prohibició per regla”, ha lamentat Guardiola.

  El projecte l’Escola Canta, està impulsat per la Conselleria d’Educació,  governada pel PP, i “ara han de ser ells els que denuncien estos casos de censura que implica poblacions com Orpesa, Castelló i Borriana, i no quedar-se callats per complir un pacte que està afectant a tots els castellonencs”.

  En el cas de Borriana, el regidor de Cultura ja ha censurat revistes, llibres de temàtica LGTBI, obres de teatre, i ara “arriba la dansa”. L'edil de Cultura de Borriana “no es preocupa per Borriana, sinó per la seua carrera política dins de Vox, i mentre ell exerceix d'inquisidor en el nostre municipi, el PP calla i atorga, només per mantenir l'alcaldia i els vots en el ple municipal”, ha assegurat el portaveu de Compromís per Borriana, Jorge Alarcón. “El PP és més responsable que Vox en tot això. Li permeten fer, només per mantenir la butaca de l'alcaldia”.

  Per la seua part, l'edil de Compromís per Orpesa, David Ribes, ha assegurat que “és un nou atac a la cultura. I això passa per deixar en mans de l'extrema dreta Educació i Cultura. El PP volia l'alcaldia com fora, i el preu el paga tot el municipi, i esta vegada, li ha tocat als xiquets i xiquetes d'Orpesa”. I “no podem consentir que l'excusa és evitar l'adoctrinament, perquè la utilitzen per a prohibir el que a l'extrema dreta no els agrada, feminisme, igualtat, respecte al medi ambient, i el PP és responsable”.

  Guardiola ha lamentat que “a Orpesa se suprimisca l’Escola Canta, però a Castelló només el teatre. No sabem si la censura d'un municipi i un altre canvia segons el regidor. Eixa és la hipocresia de Vox en els governs en els quals el PP els ha donat responsabilitat per a governar, i pitjor encara, cedir regidories com a Educació i Cultura”.

  Pujar