26 de maig de 2020 26/5/20

La neu cobreix l'interior de Castelló i el vent complica la situació

La neu cobreix l'interior de Castelló i el vent complica la situació - (foto 1)
  • Està sent una de les zones més castigades pel temporal, amb desallotjaments i innombrables talls de trànsit

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló manté actiu tot el seu dispositiu per nevades, preparat per a fer front a les conseqüències de la Borrasca Gloria. Per això, des de primeres hores del matí del dilluns el CPBC ha coordinat la neteja de la totalitat de vials assignats al Consorci a l'interior de Castelló, que es troba en el nivell roig de l'avís per nevades del AEMET i en Emergència 0 decretada per la Generalitat Valenciana.

Per a fer front a aquest episodi de nevades, el Consorci compta, entre altres recursos, amb 18 màquines *quitanieve, 8 vehicles saler i 250 tones de sal, així com un equip humà de 200 efectius diaris entre Parcs de Bombers, Unitats de Comandament i Coordinació, operadors del centre de coordinació, Parcs de Bombers Voluntaris, Unitat de Maquinària i Logística, Protecció Civil de Diputació, i 15 unitats de Bombers Forestals de Generalitat assignades del Consorci.

Les tasques de neteja estan sent intenses al llarg de tot el matí i continuaran durant les pròximes hores. Aquest dilluns no s'ha hagut d'atendre cap incidència per problemes de vehicles atrapats per la neu, a diferència del diumenge d'al matí, quan si es van produir diversos d'aquests casos. Sí s'ha hagut de col·laborar amb una ambulància perquè aquesta poguera realitzar una assistència sanitària. De moment tampoc s'han rebut avisos per incidències en granges o masies.

El Diputat de Bombers, Ábel Ibáñez, ha volgut recordar a tots els ciutadans “que continuen mantenint la precaució en les carreteres, perquè encara que estem netejant tots els vials no poden confiar-se ja que continua sent una situació de risc”. I ha recordat que “si tenen qualsevol emergència, contacten amb el 1-1-2 perquè es puga atendre de la manera més ràpida i eficaç”.

Respecte als fenòmens adversos per temporal costaner, pluges i vent, s'han rebut avisos per retirada d'arbres a Oropesa, Alcudia de Veo i Moncofa, i s'estan realitzant rutes de valoració en les zones afectades pel temporal costaner.

Temporal Gloria a la Comunitat Valenciana

Temporal Gloria a la Comunitat ValencianaEntrar en el especial
Pujar