22 d’octubre de 2020 22/10/20

La Càtedra de Transformació del Model Econòmic de l’UJI adapta la seua tasca per l’impacte de la pandèmia

La Càtedra de Transformació del Model Econòmic de l’UJI adapta la seua tasca per l’impacte de la pandèmia - (foto 1)

  La Comissió Mixta de Seguiment de la Càtedra de Transformació del Model Econòmic de la Universitat Jaume I ha aprovat hui dijous el seu pla d’activitats per als pròxims mesos. La tasca de la Càtedra s’ha modificat per estudiar l’impacte de la pandèmia de la Covid-19, per tal de realitzar aportacions científiques sobre la seua influència en l’economia valenciana, a través de tres eixos d’actuació: investigació, accions de difusió i generació d’informes i documentació. A la reunió han participat el director general de Model Econòmic de la Generalitat Valenciana, Juan Salvador Pérez Ballester i María Jesús Carrillo, cap de la Unitat d’Anàlisi i Difusió del Model Econòmic, juntament amb Modesto Fabra, vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació de l’UJI; Xavier Molina, director de la Càtedra; el professor Luis Martínez Cháfer i Juan Salvador Pérez Villanueva, de l’Àrea de Comunicació Corporativa i Patrocini de l’UJI.

  En l’àmbit de la difusió, s’ha programat l’organització de webinars sobre la sostenibilitat i la seua relació amb l’impacte de la Covid-19, a més d’una jornada de debat sobre sostenibilitat i transformació del model econòmic al clúster ceràmic de Castelló. Així mateix, està prevista la participació dels membres de la Càtedra en altres jornades externes, com una jornada de debat amb experts en sostenibilitat per estudiar alternatives per a la transformació del model econòmic, en col·laboració amb la Càtedra d’Economia Valenciana de la Universitat Politècnica de València, l’ECON-LAB (Fundació Nexe) i l’AECR (Associació Espanyola de Ciència Regional).

  Pel que fa a la recerca, se signarà un conveni de col·laboració en investigació amb la Universitat de Padova (Itàlia) i està prevista la realització de treballs d’investigació relacionats amb els tres eixos principals de contingut associats a la Càtedra, així com l’elaboració d’un article científic sobre la innovació verda al sector ceràmic. A més, els membres de la Càtedra participaran a un workshop sobre economia i sostenibilitat a la Universitat Rovira i Virgili, el pròxim mes d’octubre.

  Finalment, en l’àmbit de documentació, s’ha aprovat l’elaboració de diversos informes i llibres divulgatius sobre temes com la innovació verda a l’entorn de la ceràmica, l’impacte de la Covid-19 en la sostenibilitat i en la relocalització industrial, així com un informe sobre un treball d'investigació conjunta amb la Càtedra de Transformació del Model Econòmic de la UMH, sobre la col·laboració en xarxa davant la pandèmia a la Comunitat Valenciana.

  L’equip científic de la Càtedra està compost pel catedràtic Xavier Molina -director- i els professors Luís Martínez Cháfer i David Valiente. Impulsada per la Universitat Jaume I i la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana, la Càtedra te com a objectiu el foment del coneixement i difusió de temàtiques relacionades amb la transformació de l’actual model econòmic de la Comunitat Valenciana cap a un de més competitiu, basat en la innovació, el coneixement, l’obertura a l’exterior i sostenible des d’un punt de vista mediambiental, productiu i social.

  A més de la seua tasca concreta, la Càtedra col·labora amb les càtedres homònimes a les altres quatre universitats valencianes en el marc de la Xarxa de Càtedres de Transformació del Model Econòmic de la Comunitat Valenciana.

  Pujar