26 d’octubre de 2020 26/10/20

La Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible de l’UJI centrarà les seues primeres activitats en l’enfortiment de les aliances

La Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible de l’UJI centrarà les seues primeres activitats en l’enfortiment de les aliances - (foto 1)

  La Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible de la Universitat Jaume I de Castelló ha realitzat la primera Comissió Mixta de Seguiment. Durant la reunió s’ha constituït la comissió i s’ha nomenat al vicerector d’Internacionalització i Cooperació de l’UJI, Joan Antoni Martín Montaner, com a director de la càtedra.

  A la reunió, que s’ha realitzat de manera virtual, han assistit per part de la Direcció General de Cooperació Internacional al Desenvolupament María Consuelo Angulo Luna, directora general de Cooperació Internacional al Desenvolupament; Eduard Amer Llueca, cap del Servei d'Implementació i Coordinació de l'Agenda 2030; i Sonia Pérez Sebastià, cap de Secció de Promoció i Relació amb els Agents Socials, que actua en condició de secretària de la Comissió.

  Per part de l’UJI han assistit el vicerector d'Internacionalització i Cooperació, Joan Antoni Martín Montaner; David Joan Marí García, tècnic superior de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) i Clara Franch Miravet, de l’Àrea de Comunicació Corporativa i Patrocini.

  La Comissió ha aprovat el pla d’activitats de la càtedra per al 2020-21. Es tracta d’activitats relacionades amb la formació, investigació, informació i documentació dirigides a l’assoliment de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible. Concretament, l’eix central del treball de la Càtedra serà  l’esfera de les Aliances, que és a més l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible disset (ODS 17).

  Per a aconseguir una visió integradora, la Càtedra de Cooperació de l’UJI estableix vies de comunicació i col·laboració amb les altres càtedres universitàries de cooperació i desenvolupament sostenible de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana. A més, a través de les activitats que desenvoluparà, pretén establir sinèrgies entre el món acadèmic, empresarial i la societat en general en l’àmbit dels objectiu de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

  Pujar