elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 450 castellonencs peregrinen al Santuari de Lorda aquesta setmana

Més de 450 castellonencs peregrinen al Santuari de Lorda aquesta setmana
  • Un ampli equip de voluntaris acompanyarà i cuidarà als malalts en la 65 peregrinació diocesana

L'Hospitalitat Diocesana La nostra Senyora de Lorda de Sogorb-Castelló parteix aquest dijous, 29 de juny, al Santuari Marià del Pirineu francés per a acompanyar als malalts que cada any visiten a la Mare de Déu buscant pau i consol.

La peregrinació d'enguany és la número 65 i està formada per 463 persones, un 40% més que l'any passat, per la qual cosa “hem tornat a les xifres d'abans de la pandèmia”, explica el president de l'hospitalitat, Pascual Aznar.

Presidida pel Bisbe de la Diòcesi de Sogorb-Castelló, Casimiro López Llorente, el lema d'enguany és “Aneu a dir als sacerdots que es construïsca ací una capella”.

Fins al Santuari de Lorda viatjaran 75 malalts dels quals 60 pernoctaran en el Centre d'acolliment de malalts (Accueil), 14 metges i infermeres, 295 persones entre pelegrins, hospitalaris i voluntaris. D'ells, 101 són homes i 178 dones.

16 delegacions

En la peregrinació que es realitzarà del 29 de juny al 2 de juliol viatgen 16 delegacions de l'Alcora, Almassora, Almenara, Les Alqueries, Betxí, Benicàssim, Borriana, Nules, Onda, Segorbe, la Vall d'Uixó, Vila-real, La Vilavella, Torreblanca, Castelló, Moncofa, Vistabella i Adtzeneta, que després de diversos anys d'absència, tornen a la delegació.

Durant la peregrinació, malalts i voluntaris participaran en la Missa en la Gruta, la Processó de les torxes, el Viacrucis, la Missa Internacional o la vetlada festiva organitzada pels joves hospitalaris.

Pujar