17 de gener de 2021 17/1/21

El PP de Castelló sol·licita destinar ajudes directes a les ramaderies de bous

El PP de Castelló sol·licita destinar ajudes directes a les ramaderies de bous - (foto 1)
  • Miguel Barrachina: “Reiterem que s'aporten ajudes a les ramaderies de caps de bestiar braus de la Comunitat com sí han fet la resta d'autonomies”

El Partit Popular de Castelló ha reclamat hui en Les Corts que s'articulen ajudes directes per a les ramaderies de caps de bestiar braus. Tal com ha explicat el president del PP a Castelló i diputat autonòmic, Miguel Barrachina, “davant el fracàs de la Conselleria d'Agricultura” que no ha concedit el 90% del muntant que havia previst en ajudes, puga destinar aqueixos diners a les ramaderies que han sigut excloses de l'ordre d'ajudes.

Miguel Barrachina ha explicat hui que “la Comunitat Valenciana i singularment la província de Castelló és el major territori en el número de celebració d'actes taurins, no obstant això, la Comunitat Valenciana és l'única que ha exclòs a aquestes ramaderies de les línies d'ajudes amb motiu del Covid-19”.

Per això, des del PP “atés que ha fracàs una de les ordres d'ajuda, deixant el 90% dels diners sense executar, aqueixos 240.000 euros puguen ser destinats a les ramaderies de caps de bestiar braus”.

Cal recordar que les ramaderies a la província de Castelló són un sector econòmic a l'alça que impliquen un benefici econòmic, la creació d'ocupació, una aposta per les tradicions i la identitat de la província i, sobretot, un bé ecològic per al medi ambient. Però la irrupció del Covid-19 ha fet que s'hagen hagut de suspendre els festejos taurins, la qual cosa ha suposat una ruïna per a aquest sector, tan arrelat a la província i del qual depenen tantes famílies a Castelló. D'aquesta forma, i davant l'exclusió d'aquestes empreses de les línies d'ajudes de la Generalitat, des del PP es demana que es destinen aquests 240.000 euros en ajudes directes al sector.

Pujar