elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
DANA A CASTELLÓ

Castelló, segon lloc del món on més ha plogut

Castelló, segon lloc del món on més ha plogut
  • Les pluges torrencials només han sigut superades per les d'una illa indonèsia

Castelló ha sigut el segon lloc del món en el qual més ha plogut en l'últim dia, segons el rànquing mundial elaborat per Ogimet.

Així, l'observatori provincial de Castelló, situat a Almassora, no sols és el de més precipitació ha acumulat en les últimes 24 hores a Europa, sinó que també s'ha situat aquest migdia amb la medalla de plata mundial, només darrere de l'illa indonèsia de Tarakan.

Les dades es recopilen dels diferents estacions meteorològiques del món que aporten les seues dades en obert a aquest sistema des de 6.320 punts de tot el planeta.

Cal recordar que l'observatori que ofereix les dades obertes de la zona de Castelló se situa en el polígon d'Almassora, encara que Aemet compta amb uns altres en la capital.

No obstant això, són només una xicoteta porció de les estacions ‘no oficials’ que s'estenen per la geografia.

Així, si ens basem en les dades de l'Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet), les seues estacions han arribat a marcar 333 litres a Cabanes, 245 a Benicàssim o 219 a Castelló de la Plana en només 24 hores.

Ha plogut més en un dia que en un maig normal

Des de l'Aemet recorden que només en tres ocasions s'ha superat la pluja acumulada en les últimes 24 h en algun dels dos observatoris històrics de Castelló de la Plana, “però amb l'excepcionalitat que ha ocorregut al maig” i va succeir en 1962, 1934 i 1911.

Fins ara, els mesos de maig més plujosos a Castelló de la Plana eren els de 1936 (154 litres), 2003 (151 litres) i 1962 (146 litres). En canvi, en poques hores d'aquesta matinada s'ha acumulat més pluja que qualsevol altre mes de maig sencer.

Pujar