29 de novembre de 2020 29/11/20

Castelló no ha registrat cap mort per coronavirus en les últimes hores

Centre de Salut de Vinaròs
Centre de Salut de Vinaròs
  • Quant als nous casos, només s'han detectat dos des d'ahir, un d'ells és un professional sanitari

La província de Castelló ha registrat en les últimes hores dos nous casos de coronavirus, un d'ells és un professional sanitari. Així ho ha confirmat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, aquest dilluns en una roda de premsa en la qual s'ha constatat una baixada important de l'expansió de la pandèmia. De fet, des d'ahir no ha mort cap persona a la província de Castelló pel virus, una notícia destacable perquè feia setmanes que no es produïa.

A més, en les últimes hores s'han donat 23 altes a la província i s'ha registrat una altra baixada de l'ocupació hospitalària: hi ha ara mateix 140 persones amb *covid-19 ingressades en hospitals provincials, tres millor que ahir, i altres trenta en unitats de crítics, dos menys que ahir. La consellera també ha destacat que s'han donat 23 altes en les últimes hores a la província.

Mapa del coronavirus en la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana ha registrat la xifra més baixa de casos i defuncions per coronavirus en les últimes setmanes. Des que el passat 29 de març s'alcançara el pic i es registraren 750 nous casos, l'evolució de la pandèmia ha anat remetent i aquest dilluns s'ha evidenciat amb les baixes xifres confirmades per la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

Així, segons ha detallat en roda de premsa, en les últimes hores s'han confirmat 89 nous positius, 19 morts i 82 altes. Amb aquesta actualització de dades, la situació de la pandèmia en la Comunitat Valenciana des que va començar és de 10.339 positius, 1.084 morts i 4.629 altes.

Continua preocupant, això sí, la situació en les residències de majors ja que, dels 19 morts des d'aquest diumenge, huit d'ells han sigut en residències. Ara mateix hi ha 101 geriàtrics en la Comunitat Valenciana amb casos positius de covid-19 i Sanitat té baix vigilància a 33 d'elles donat l'impacte del virus.

Els nous casos s'han registrat 58 a València, 29 a Alacant i 2 a Castelló. Destaca que de les noves morts, cap s'ha registrat a la província de Castelló: Alacant ha registrat 5 i València, 14. En aquests moments hi ha 1.039 persones ingressades en hospitals valencians, 7 menys que ahir. També hi ha menys persones ingressades en les UCI, sis menys que aquest diumenge.

Per províncies, la de València té 632 persones amb coronavirus ingressades, 106 d'elles en unitats de crítics; a la província d'Alacant hi ha 632 ingressades, 106 en UCI; a Castelló hi ha 140 hospitalitzats, 30 d'ells en UCI.

En les últimes hores 5 professionals sanitaris han donat positiu en coronavirus i s'ha donat l'alta a altres 23 pel que el total de sanitaris que han tornat a la seua activitat professional és de 781.

La consellera de Sanitat ha explicat també que, des que va esclatar la pandèmia, s'han realitzat 83.814 proves, de les quals 37.694 han donat resultat negatiu.

Pujar