elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló planta cara a Sánchez: Diputació, patronal i sindicats es mobilitzaran si no arriben ajudes a la ceràmica

Castelló planta cara a Sánchez: Diputació, patronal i sindicats es mobilitzaran si no arriben ajudes a la ceràmica
  • El president José Martí parla alt i clar: "Anem a apretar"

MÉS FOTOS
Castelló planta cara a Sánchez: Diputació, patronal i sindicats es mobilitzaran si no arriben ajudes a la ceràmica - (foto 2)
Castelló planta cara a Sánchez: Diputació, patronal i sindicats es mobilitzaran si no arriben ajudes a la ceràmica - (foto 3)
Castelló planta cara a Sánchez: Diputació, patronal i sindicats es mobilitzaran si no arriben ajudes a la ceràmica - (foto 4)
Castelló planta cara a Sánchez: Diputació, patronal i sindicats es mobilitzaran si no arriben ajudes a la ceràmica - (foto 5)
Castelló planta cara a Sánchez: Diputació, patronal i sindicats es mobilitzaran si no arriben ajudes a la ceràmica - (foto 6)

El president de la Diputació, José Martí, ha acordat amb els representants de les organitzacions empresarials i sindicals vinculades al sector ceràmic, la realització de mobilitzacions, “si foren necessàries”, en nom de l'aprovació d'ajudes contundents i mesures de suport per part del Govern d'Espanya “que permeten salvar la ceràmica i, per tant, salvar la província de Castelló”. Així ho ha posat de manifest al final de la reunió que ha mantingut amb representants de Ascer, Asebec, Anffecc, la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i els sindicats Comissions Obreres i UGT, en la qual també han participat els diputats provincials integrants de l'equip de govern, Ximo Huguet i Pau Ferrando.

El president ha explicat que “no ens podem quedar de braços plegats”, raó per la qual si fa falta, “apretarem”, encara que ha posat de manifest que “ens agradaria que no fera falta programar mobilitzacions”. En aquest sentit, el president espera que “s'escolte la província de Castelló en els ministeris que tenen capacitat de prendre decisions, que se senta aquest crit d'alarma que està donant la província a través de la Diputació, els alcaldes, les empreses i els treballadors”.

Per a aconseguir aquest objectiu, a partir d'aquest moment totes les parts afectades (política, empresarial i sindical) faran gestions davant els seus referents nacionals per a aconseguir una reunió amb les instàncies amb poder de decisió en el Govern d'Espanya, que hauria de celebrar-se en la setmana del 12 al 18 de desembre.

El president Martí ha deixat clar que “el que volem és parlar, que se'ns escolte i se'ns donen solucions”, però insisteix que si fora necessari s'adoptarien mesures de pressió “per a salvar la província perquè el seu futur està en joc”.

La reunió que s'ha iniciat a les 15.00 hores de hui en la Diputació de Castelló ha servit per a fer visible la unitat d'acció política, empresarial i sindical de la província de Castelló, que s'emmarca en l'acord del manifest ‘Salvem la Ceràmica’ pactat per la Diputació amb les alcaldesses i alcaldes del clúster ceràmic, al que a més donen suport els grups polítics amb representació en la la institució provincial.

Martí ha sigut categòric en assenyalar que “la situació és autènticament greu i absolutament inaguantable”, i en advertir que “ja estan patint els seus efectes les treballadores i treballadors; ací estan els ERTES, els tancaments de fàbriques o la deslocalització d'empreses a altres països”.

José Martí considera “molt positiva” la trobada que va celebrar ahir el president del Govern amb la patronal ceràmica Ascer, al terme de la qual va anunciar “noves mesures per a continuar protegint el sector”. El dirigent provincial espera ara l'adopció de decisions ràpides que permeten salvar la ceràmica de Castelló.

Pujar