elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
RETO 15Q

Una carrera de relleus policial per Espanya recorre aquest dijous la província de Castelló

Una carrera de relleus policial per Espanya recorre aquest dijous la província de Castelló
  • Des de Terol arribaran a Barraques per a passar per Segorbe, Alfondeguilla, la Vall d'Uixó, Almenara per a anar per la costa fins a Tarragona

La primera volta a Espanya running per relleus ha arribat a la Comunitat Valenciana i aquest dijous s'espera que arribe a la província de Castelló per a continuar rumb a Tarragona.

Es tracta d'una prova solidària en la qual participen més de 700 agents dels Cossos i Forces de Seguretat que recorreran durant diversos dies 7.800 quilòmetres a favor dels xiquets amb Síndrome d'Inversió/Duplicació de Cromosoma 15Q.

Així, la carrera arribarà a la província de Castelló des de la província de Terol fins a Barraques, passarà per Segorbe, Algar, Alfondeguilla, la Vall d'Uixó i Almenara, per a continuar per la costa amb direcció fins a Alcanar, ja a Tarragona.

Què és la Síndrome d'Inversió Duplicació del Cromosoma 15Q?

La Síndrome d'Inversió Duplicació del Cromosoma 15Q, també conegut com tetrasomía parcial del cromosoma 15 o idic 15, és una alteració cromosòmica d'origen numèric i estructural la prevalença del qual és 1/30000 individus nascuts i que afecta per igual a tots dos sexes. El invdup 15 és el cromosoma marcador més freqüent.

Els signes i símptomes varien d'uns individus a uns altres depenent de la grandària duplicada.

Individus amb una regió de duplicació pròxima al centròmer poden ser individus completament sans; d'altra banda, individus amb duplicacions que comprometen a regions més grans poden ocasionar els diferents símptomes.

Pujar