elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Bones previsions per a la campanya de la carxofa de Benicarló

Bones previsions per a la campanya de la carxofa de Benicarló
  • Les 230 hectàrees que integren la Denominació d'Origen a Benicarló, Càlig, Peníscola i Vinaròs han iniciat la campanya

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida (CRDOP) “Carxofa de Benicarló” donava el tret d'eixida a la campanya de Carxofa 2020-21. Amb una superfície de 230 hectàrees de cultiu repartides entre les quatre poblacions que integren la Denominació d'Origen, és a dir, Benicarló, Càlig, Peníscola i Vinaròs, es preveu una bona campanya, avalada per la gran qualitat del producte benicarlando.

El president, Francisco Lluch, ha ressaltat “l'enorme implicació dels productors i magatzems inscrits per a adaptar-se a les normes de prevenció que ens està exigint aquesta pandèmia” i els convida a continuar treballant “perquè la Carxofa de Benicarló continue sent un referent de qualitat”.

En l'actualitat hi ha 255 parcel·les inscrites en la DO Benicarló, i cinc són els magatzems que pertanyen a ella: Fruites i Verdures Vamp, Sat Senar, Caldés, Frudex, Benihort i Fruits Belgi. Tots ells comercialitzen el producte, tant en el mercat nacional com en l'internacional, fent arribar la Carxofa de Benicarló a la restauració i a les cuines de moltes llars.

Segons dades del Consorci Carxofa d'Espanya, coincidint amb l'expansió de la pandèmia es va produir un augment de vendes de carxofa, ja que el consumidor té com a referent la dieta mediterrània i cerca aliments saludables. El president del CRDOP Carxofa de Benicarló espera també que “en aquesta campanya hi haja una bona demanda i això repercutisca en uns bons preus per als nostres agricultors i tots isquem beneficiats”.

Pujar