2 de desembre de 2020 2/12/20

Blanch activa a tots els I les portaveus del PSPV-PSOE per a combatre la crisi del coronavirus

Blanch activa a tots els I les portaveus del PSPV-PSOE per a combatre la crisi del coronavirus - (foto 1)
  • Els representants socialistes plantejaran en els seus municipis mesures d'ajuda com les impulsades amb èxit per la Diputació del Canvi, la Generalitat i el Govern

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Ernest Blanch, ha mantingut una reunió amb al voltant de mig centenar de portaveus municipals socialistes amb l'objectiu de coordinar accions amb propostes que ajuden a minimitzar l'impacte de l'Estat de l'Alarma per l'emergència sanitària del Covid-19 en els veïns i veïnes dels seus municipis.

L'objectiu de la trobada és que els grups en l'oposició puguen reforçar les mesures d'àmbit local amb propostes com les que ja estan aplicant i donant bons resultats als ajuntaments amb govern progressista. En este sentit, Blanch ha assenyalat que el conjunt de les institucions públiques, en la seua majoria governades pel PSOE-PSPV, “estan impulsant mesures de tota mena per a fer front a la major crisi del segle XXI amb iniciatives per a atendre les necessitats sanitàries, les necessitats de caràcter social i les necessitats econòmiques a conseqüència de l'atur d'activitat”. “Els ajuntaments són la primera línia de foc, com a administració més pròxima al ciutadà, i totes i tots hem de fer un esforç per a ser més útils que mai als nostres veïns i veïnes”, ha afegit.

El secretari provincial ha destacat que “la situació d'excepcionalitat en la qual ens trobem requereix que tots els càrrecs en el govern, però fonamentalment els que estiguen en l'oposició, treballen de manera constructiva i responsable”. “Estem sent testimonis de la falta de lleialtat de la dreta i a nosaltres ens toca donar exemple de responsabilitat, amb propostes per a la ciutadania, i traslladar el nostre relat inequívoc que la millor recepta per a esta pandèmia són les i els socialistes”, ha afegit.

En la trobada telemàtica, —al qual també ha assistit el grup d'estratègia de l'executiva provincial al qual pertany el vicesecretari i president de la diputació José Martí—, molts dels portaveus han agraït “l’esforç” de la Diputació del Canvi, que ha sigut la primera d'Espanya a repartir material sanitari amb una inversió entorn dels 150.000 euros, amb la qual s'han adquirit prop de 80.000 guants, 28.000 tapaboques, 2.000 vestits de protecció, 1.100 ulleres, 1.500 litres de gel desinfectant i 5.000 litres de lleixiu. Esta quantitat encara es veurà incrementada la setmana pròxima quan arriben, procedents de la Xina, 22.000 tapaboques més, que tenen com a objectiu cobrir les necessitats del personal que realitza els serveis essencials dels ajuntaments i de les mancomunitats (neteja, brigades, serveis socials, policia local, etc)..

Així mateix, els portaveus municipals del PSPV-PSOE també han destacat les mesures de la Generalitat i del Govern a l'hora de donar suport als autònoms, als col·lectius més vulnerables, així com en la provisió de material sanitari. No obstant això, han lamentat la falta d'iniciativa d'alcaldes del Partit Popular “més preocupats a criticar el que fan altres institucions que a mirar què poden fer ells”. “Això contrasta amb el que s'està fent en municipis governats pel partit socialista on ja s'estan estudiant tot tipus de mesures de suport a les famílies”, ha apuntat Blanch.

Pujar