elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Avancem pel poble trasllada a Garcia la preocupació veïnal pels abocaments irregulars al terme de les Useres

Avancem pel poble trasllada a Garcia la preocupació veïnal pels abocaments irregulars al terme de les Useres
  • El diputat de Compromís estudiarà també l’estat i condicions del conveni de la Diputació de Castelló amb l’entitat de recollida de cadàvers de bestiar no boví

La regidora d’Avancem pel poble-Compromís a les Useres, Cristina Flors, ha traslladat al diputat de Cicle Integral de l’Aigua, Renovables, Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia, el malestar veïnal respecte a les olors provinents de vessaments d’origen desconegut en diverses partides. Garcia s’ha compromés a investigar si tots els abocaments duts al terme a les finques de les Useres compleixen la normativa establerta per les diverses administracions competents.

Segons ha indicat la portaveu d’Avancem, la població resident als masos fa temps que pateix les pudors. Flors assegura que aquestes són “més intenses” i “diferents” a les olors provinents dels abocaments de purins a les quals “està acostumada” la gent que viu al camp, ja que formen part de la quotidianitat de les zones rurals. “El que realment ens preocupa és que s’estiga sobrecarregant el territori amb substàncies que no poden ser processades pel terreny i que aquestes acaben en els nostres aqüífers”, ha dit.

Per altra banda, Garcia també ha comunicat que Compromís estudiarà el conveni de Diputació amb l’entitat responsable de recollida dels cadàvers de ramat no boví dipositats en casetes habilitades per a tal finalitat i que es troben arreu de les comarques de Castelló. “Els pobles de Castelló han de deixar de ser un abocador sense control. Les institucions públiques de proximitat hem de treballar per donar garanties de futur a la sostenibilitat del nostre territori, a diferència del que va fer el Partit Popular en aquesta matèria.”

Pujar