elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Deu anys de presó per a un veí de Moncofa que va provocar el suïcidi d'un menor de Vila-real

Deu anys de presó per a un veí de Moncofa que va provocar el suïcidi d'un menor de Vila-real
  • L'acusat va remetre a la víctima, de 17 anys, més de 119 missatges de WhatsApp de contingut intimidatori i amenaçador en menys de tres hores

L'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a deu anys de presó per un delicte d'homicidi a l'home, un veí de Moncofa, al qual un jurat popular va declarar culpable el mes de juliol passat de provocar el suïcidi d'un menor d'edat, natural de Vila-real

La sentència, en aplicació del veredicte del jurat, estableix i estableix com a fets provats que l'acusat va contactar l'1 de desembre de 2016 a través de l'aplicació WhatsApp amb la víctima, llavors de 17 anys, i li va enviar més de 119 missatges amb contingut intimidatori i amenaçador en menys de tres hores.

L'adolescent va arribar a demanar reiteradament disculpes al seu interlocutor, li va comunicar que era menor d'edat i li va advertir que si continuava així s'anava a suïcidar.

No obstant això, l'acusat -precisa la resolució judicial-, sent “plenament sabedor de l'angoixa i del desassossec” que estava generant al xic i de la “alta probabilitat que es produïra la mort del menor suïcidant-se com li havia anunciat, i acceptant-lo,” va continuar amb l'enviament de missatges.

Finalment, la vesprada d'aqueix mateix 1 de desembre, la víctima va saltar al buit pel pati interior de l'edifici del seu domicili i va morir en l'acte.

La sentència, que pot ser recorreguda ara en apel·lació davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, fixa indemnitzacions per un total de 173.000 euros a favor dels pares i el germà del mort per danys morals.

Pujar