elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VIDEO | Un aiguat i calamarsa agrana Borriana, Nules i Castelló

Un aiguat i granís agrana Borriana, Nules i Castelló
Un aiguat i granís agrana Borriana, Nules i Castelló
  • La Plana Baixa està en Situació 0 d'Emergència per l'enorme cabal que porten els rius

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha augmentat sobtadament a última hora l'alerta per la situació complicada que s'esperava aquesta nit del dissabte en el sud de la província Castelló i, concretament, entre Nules i Borriana.

Després del pas de la tempesta a Borriana, els bombers realitzen acovardisques d'aigua
Després del pas de la tempesta a Borriana, els bombers realitzen acovardisques d'aigua

Així, a tenor de les dades que aportaven els radars, s'esperaven pluges de gran intensitat que podrien deixar fins a 45 mm en només una hora, com finalment s'ha complit, quan ha fet acte d'aparició un aiguat i calamarsa de gran intensitat.

Una alerta que afectava a tot el sud de la província, però especialment als municipis de Nules i Borriana. A Borriana, segons les dades d'Inforatge, en només mitja hora haurien caigut 47 litres d'aigua, un registre històric.

Rècord de pluges a Castelló de la Plana

Un dels nuclis de la tempesta s'ha desplaçat cap al nord paral·lela al litoral i ha començat a afectar sobre les 21 hores a la capital de Castelló de la Plana amb intensitat molt forta i acompanyat de calamarsa.

De fet, l'Agència Estatal de Meteorologia han registrat 26.0 l/m² en només 10 minuts i 39.8 en 20 minutos.

Aquesta és la major quantitat de precipitació en 10 i 20 minutos registrada en aquest observatori (amb dades des de 1976), superant els registres del 24 d'octubre de 2007 (20.2 en 10') i del 22 d'agost de 1983 (38.5 en 20').

Cal tenir en compte, a més, que des d'última hora de la vesprada s'estan produint ruixats de gran intensitat en l'Alt Palància i a la Serra d’Espadà, amb més de 50mm en només una hora en municipis com Aiòder, la qual cosa pot provocar un seriós perill d'ací a unes hores en la costa. De fet, Emergències ha establit la situació d'Emergència 0 davant el risc d'inundacions.

I és que rius com l'Anna i el Palància podrien elevar el seu cabal de manera sobtada si continua plovent de forma tan intensa en la seua part alta.

 

Pujar