elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La CV-18 adverteix que està prohibida la circulació de ciclistes entre Nules i Castelló

La CV-18 adverteix que està prohibida la circulació de ciclistes entre Nules i Castelló
  • Els ciclistes de carretera denuncien que l'alternativa de la N-340 és perillosa

La CV-18, la Via Parc que uneix les poblacions de Castelló i Nules passant per Borriana i Almassora ha indicat la prohibició de la circulació dels ciclistes al llarg dels seus 16 quilòmetres de recorregut.

Els afeccionats al ciclisme s'ha trobat aquest mes de juliol amb l'aparició de senyals que indiquen la prohibició de circular per aquesta carretera amb bicicleta, la qual cosa ha enervat a molts.


Es tracta d'una via molt utilitzada pels amants del ciclisme, a causa de la seua posició, que uneix algunes de les poblacions més habitades del litoral, així com pels seus vorals de mig metre d'ample.

Així i tot, són molts els conductors que consideren que la gran quantitat de ciclistes que practicaven aquest esport per la carretera era perillosa, especialment en les hores punta en les quals el trànsit de vehicles és més intens.

Un carril bici en males condicions

Davant el cerrojazo al trànsit ciclista, els afeccionats a la bicicleta de carretera han mostrat les seues queixes, fins i tot amb la recollida de signatures en la plataforma Change.org per a demanar a la Conselleria d'Obres Públiques que restaure la circulació de ciclistes.

El fet és que un carril de ciclovianants recorre tota la CV-18 al llarg del seu recorregut, però molts ciclistes creuen que “no reuneix les condicions mínimes de seguretat, neteja i fluïdesa mínima”, per la qual cosa consideren que suposa “un perill constant”.


L'alternativa per a recórrer aquest tram per carretera seria la N-340, una carretera amb molt de trànsit rodat i que acumula un gran nombre d'accidents any rere any. A més, els seus vorals són més estrets i els vehicles van a més velocitat.

“En el tram de Les Alqueries a Almassora no cap més trànsit, els camions i cotxes et passen a un pam, en els carrils d'eixida et tanquen, en els carrils d'acceleració els cotxes et refilen, el voral està súper brut amb claus, vidres i trossos de pneumàtic”, lamenta un usuari.

A més, des de la petició de la plataforma critiquen que la decisió suposa “una segregació i una estigmatització dels usuaris de bicicletes”.

Clot, terra i 12 stops

Entre els comentaris que es poden llegir en xarxes socials, molts lamenten lamenten que el carril bici és ocupat en molts trams per passejants, la qual cosa es converteix en un perill.

A més, molts ciclistes denuncien que el carril està replet de “clots, vidres, corbes perilloses, herbes, excrements de gos i arrels que alcen l'asfalt”, la qual cosa impedeix que es puga entrenar a nivell semiprofesional en aquests carrils.


A més, uns altres recorden la brutícia i la terra que s'acumula en alguns trams, la qual cosa augmenta el risc que les bicis de carretera, amb pneumàtics de perfil estret, puguen esvarar.


“És una gimcana contínua”, comenta un altre usuari, que assenyala que en els 16 quilòmetres de carril bici hi ha 12 stops, la qual cosa fa al carril bici “incompatible amb la pràctica professional” per no poder “mantenir un ritme constant amb la bicicleta”.

En carril bici recorreix en paral·lel tota la carretera per la via de servei, a excepció de dos punts, en la rotonda amb l'Autovia del Port (CS-22) i sobre el pont del barranquet d'Almassora, on els ciclistes han de baixar de la bici o d'incorporar-se a la carretera.

En general, segons la normativa de Trànsit, és legal circular amb bicicleta en qualsevol carretera, a excepció de per les autopistes o en les autovies si així s'indica en els accessos. En la resta de vies, també s'ha d'indicar la seua prohibició.

A més, en els casos en els que hi ha un carril bici paralel a la carretera, els usuaris de la bicicleta tenen obligat circular per aquest carril.

Pujar