elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 40.000 funcionaris de la província es beneficiaran de l'augment salarial acordat entre PP i sindicats

Més de 40.000 funcionaris de la província es beneficiaran de l'augment salarial acordat entre PP i sindicats

    Més de 40.000 empleats públics de la província de Castelló es beneficiaran de l'augment salarial que el govern del Partit Popular ha acordat amb els sindicats i la pujada dels quals s'emmarca dins dels Pressupostos Generals de l'Estat per a 2018.

    La senadora pel Partit Popular de la província de Castelló, Salomé Pradas, ha assegurat que “els salaris dels empleats públics creixeran en tres anys fins a un 8,8%, una pujada que està molt lluny de la baixada del 5% que el govern del PSOE va aprovar per a tots els funcionaris”. Pradas ha assenyalat que “només qui crea ocupació està en disposició d'aprovar mesures que beneficien al conjunt dels ciutadans i en aquesta ocasió és de justícia que el col·lectiu d'empleats de la funció pública vegen compensat l'esforç que han fet en els pitjors anys de la crisi”.

    En el cas dels guàrdia civils i policies, gràcies a l'acord per a l'equiparació salarial, el sou dels cossos i forces de seguretat augmentarà d'entre 500 i 700 euros mensuals de mitjana durant els pròxims tres exercicis. “Es tracta d'un acord històric del govern de Mariano Rajoy amb els sindicats que dóna resposta a una merescuda i justa reivindicació”.

    Cal recordar, a més, que el govern del Partit Popular preveu augmentar entre un 1 i un 4% les pensions mínimes i les de viduïtat, la qual cosa beneficiarà a 86.000 pensionistes de la província de Castelló.

    Per a Salomé Pradas “totes aquestes millores són possibles perquè l'economia espanyola, fallida pels socialistes, ara està sanejada gràcies a l'esforç dels espanyols i al bon fer dels governs del Partit Popular que en dues ocasions hem tret a Espanya del forat en el qual ens va deixar el PSOE”.

    “Front a les inversions inútils que ens van deixar a Castelló els governs del PSOE, amb el Castor i dues desoladores que no funcionen, la congelació de les pensions i la rebaixa salarial als funcionaris, una vegada més el govern del Partit Popular aposta per les infraestructures útils i per a açò el Ministeri de Foment augmenta en un 96% les inversions per a la província, i pugem la pensions i els sous dels empleats públics. Tot açò permetrà que es creuen durant 2018 almenys 6.200 ocupacions addicionals en una província que ja ha augmentat en 36.000 castellonenques l'afiliació a la Seguretat Social”.

    Pujar