elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagredo lluitarà perquè la Generalitat finance el nou hospital Arnau de Vilanova-Llíria

Sagredo lluitarà perquè la Generalitat finance el nou hospital Arnau de Vilanova-Llíria
  • L'alcalde de Paterna espera que Carlos Mazón prioritze la sanitat pública i incloga l'obra en els pressupostos de la Comunitat Valenciana. “No val reformar-ho, s'ha de fer un nou”

El nou Hospital Arnau de Vilanova-Llíria situat a Paterna, va anar sens dubte la gran iniciativa de Ximo Puig, president de la Generalitat, i Juan Antonio Sagredo, alcalde de Paterna, per a impulsar una millora en la sanitat valenciana de cara a la nova legislatura. Una aposta ambiciosa de 208,5 milions d'euros amb la qual construir un edifici tres vegades més gran que les instal·lacions actuals, que posseïsca un 50% més de llits i un 33% més de quiròfans.

No obstant això, el passat 28M Ximo Puig va perdre en les urnes que van donar la victòria al Partit Popular de Carlos Mazón. Per això, Sagredo es mostra preocupat, doncs malgrat que Mazón ha insistit que la sanitat pública serà la seua prioritat, l'alcalde de Paterna insisteix que “en aquest moment qualsevol cosa que diga el PP es pot posar en dubte”.

No obstant això, lluitarà perquè aquesta obra es duga a terme i s'incloga l'any que ve en els pressupostos de la Comunitat Valenciana, ja que l'actual Hospital Arnau de Vilanova “és un centre de referència, el tercer departament de la Comunitat quant a habitants als quals dona servei, que són més de 350.000 i està en una situació que no val reformar-ho, sinó que s'ha de fer un nou. Treballaré perquè siga una realitat”.

La principal raó és conseqüència de l'increment de població que està fent ús d'aquest departament de salut, perquè en els últims 20 anys ha experimentat un creixement de 70.000 habitants concentrats especialment en les zones de Paterna, L'Eliana, Sant Antoni de Benaixeve, Godella i Bétera. A més, a causa de la localització en la qual se situa i malgrat haver patit diferents ampliacions, a penes té capacitat de créixer.

De moment, l'Ajuntament de Paterna i la mercantil Zubi Cities, S.L. van signar a la fi de maig un protocol per a formalitzar la cessió anticipada de la parcel·la de sòl a la Generalitat. El terreny consta de 50.409 metres quadrats i està situada al costat de la CV-31 i la CV-365. No obstant això, el pressupost és fonamental per a poder començar les obres o en cas contrari no seria possible malgrat tindre el terreny.

Respecte a l'actual hospital, una vegada es construïsca el nou es destinaria a donar atenció sanitària com a Hospital d'Atenció a Crònics i Llarga Estada (HACLE) amb de 250 habitacions individuals. D'aquesta manera, podria atendre les necessitats assistencials de la població que, a causa d'un augment de l'esperança de vida i envelliment de la població, requereix cada vegada una major atenció a patologies cròniques.

Finalment, el nou Arnau de Vilanova disposaria de 420 llits, de les quals 320 estaran en habitacions individuals, enfront dels 284 llits que hi ha actualment. El nombre de quiròfans s'incrementaria de 12 a 16 i la cirurgia major ambulatòria comptarà amb 25 llocs en lloc de 17.

Pujar