elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Regidoria de Medi Ambient sol·licita treballs de millora i ampliació de les franges de seguretat del bosc de La Vallesa

La Regidoria de Medi Ambient sol·licita treballs de millora i ampliació de les franges de seguretat del bosc de La Vallesa

  La regidoria de Medi Ambient, dirigida per Carles Martí, ha sol·licitat , tant a la Conselleria com a la Diputació, els treballs de millora i ampliació de les franges de seguretat al bosc de La Vallesa, en la zona de La Canyada. "Aquesta sol·licitud que tant tècnics de la Conselleria com de la Diputació veuen convenient, es la continuació dels treballs que en els últims anys s'estan fent per part de la regidoria per a garantir tant la seguretat de la ciutadania com de la conservació del nostre pulmó natural", ha destacat el regidor, Carles Martí.

  Es tracta per un costat d'ampliar les zones de seguretat en les zones limítrofes de la Canyada, així com d'afavorir la circulació dels vehicles d'emergències dins del parc natural del Túria. Aquest tasca de col·laboració interadministrativa ha permès en estos dos anys que tant Ajuntament, Diputació com Conselleria s'hagen involucrat en el manteniment d'aquesta zona, realitzant reunions periòdiques de coordinació, treballs conjunts i una planificació de les emergències al bosc de la Vallesa.

  Per part de l'Ajuntament, s'han ampliat els camins dins del bosc, aconseguint un circuit circular que permet a les unitats d'emergències actuar amb celeritat en cas de sinistres. Des de la regidoria està creant-se, junt amb Conselleria i els propietaris dels terrenys, un cinturó de protecció utilitzant les zones cultivades per tal que puga aturar el foc en cas d'incendi d'una manera més efectiva.

  Per a totes estes mesures l'Ajuntament esta fent una gran inversió en elements de detecció d'incendis amb la licitació de l'ampliacióde detectors de fums, la instal·lació de càmeres de seguretat i l'ampliació de les brigades forestals municipals.

  "La nostra gran preocupació es que els veïns de La Canyada, no assoles estiguen segurs a les seues cases, si no que puguen gaudir d'aquest tresor natural que tenim al nostre poble, per això esta regidoria va acontinuar treballant en millorar l'esta del nostre bosc, acabant les tasques de clarejos aquest hivern." Ha manifestat el regidor de Medi Ambient, Carles Martí.

  Pujar