elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La polèmica del soterrament de les vies de metre arriba a Paterna com a tema de campanya electoral

La polèmica del soterrament de les vies de metre arriba a Paterna com a tema de campanya electoral
  • L'assumpte ha despertat reaccions en la majoria d'associacions del municipi, així com en partits polítics de diferent ideologia

L'accident en el pas a nivell de Sedaví fa a penes un mes, el qual es va cobrar la vida d'una jove de 19 anys, ha reavivat de nou en molts municipis de la província de València el polèmic tema del soterrament de les vies i passos a nivell, els quals han generat multitud d'accidents tant mortals com amb ferits.

Un d'ells va ser el de Miguel Ángel al maig de 2015, un home amb mobilitat reduïda que va en cadira de rodes i que va ser envestit pel tren en l'estació de La Canyada. Afortunadament, tot va quedar en un esglai i no va haver-hi lesions greus, però el sobresalt i l'angoixa li van impedir agafar el son durant 15 dies.

Hui dia, les vies segueixen sense soterrar i mentre es decideix si es farà o no, Miguel Ángel juntament amb l'associació Paterna Accessible sol·liciten a l'Ajuntament de Paterna que “instal·le barreres per als vianants en els passos a nivell per a evitar futurs accidents”. Per això, el 24 de maig, a les 19.30 hores, en el pas a nivell de la carretera de Manises, es durà a terme una manifestació sota el lema "No més morts a Paterna", amb l'objectiu de reivindicar la instal·lació de barreres per als vianants en els encreuaments sobre les vies del ferrocarril.

El soterrament de les vies s'ha convertit en un motiu més a abanderar en la campanya electoral per part de partits de tota classe de color i ideologia. Des de la Generalitat, el candidat del PP, Carlos Mazón s'ha compromés “al fet que des del govern del canvi treballarem per a acabar amb tots aquests punts negres que són un perill per als ciutadans d'aquestes poblacions de l'àrea metropolitana de València”. Mentre que Ximo Puig també es va manifestar a favor de dur a terme aquesta obra després de l'accident de les vies de Sedaví, reivindicant que “si és necessari un soterrament general de les vies a Alfafar s'haurà d'afrontar”.

Des de la política municipalista de Paterna, molts porten entre les seues propostes la de soterrar les vies. A més, el passat 28 de juliol es va aprovar en un ple per unanimitat la moció de Compromís perquè se sol·licitara que el soterrament de la línia 2 del metre estiguera inclòs en el Pla de Mobilitat de l'àrea Metropolitana de València.

Pujar