elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna realitzarà proves ràpides de saliva per a detectar el VIH en el Dia Mundial de Lluita contra la SIDA

Paterna realitzarà proves ràpides de saliva per a detectar el VIH en el Dia Mundial de Lluita contra la SIDA
  MÉS FOTOS
  Paterna realitzarà proves ràpides de saliva per a detectar el VIH en el Dia Mundial de Lluita contra la SIDA - (foto 2)

  L'Ajuntament de Paterna, a través de la regidoria de Sanitat, ha llançat una campanya de conscienciació amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida.

  "Enguany la campanya va dirigida a la gent jove del municipi, amb un missatge clar i directe sobre la importància de l'ús del preservatiu com a principal mètode de prevenció de Malalties de Transmissió Sexual (MTS) entre les quals s'inclou el virus del VIH" ha assenyalat el regidor de Sanitat, Julio Fernández.

  Per a això s'han imprés cartells i fullets que es repartiran en els centres d'educació Secundària i durant el matí del dijous 29 de novembre s'instal·larà una carpa informativa a la porta de l'Ajuntament en horari d'11 a 13 hores.

  A més, al costat de la taula informativa tècnics de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives UPCCA, realitzaran una yinkana en la qual, a través d'una sèrie de proves físiques i intel·lectuals, s'anirà informant els participants sobre les situacions de riscos i les mesures de protecció que han de prendre's per a evitar el contagi.

  Enguany com a novetat, es realitzaran proves de saliva que permeten d'una manera ràpida i eficaç detectar el virus. Les proves es realitzaran de manera confidencial en un despatx habilitat per a tal fi en el tercer pis de l'Ajuntament, el mateix dijous 29 de novembre en horari d'11.30 a 14 hores.

  "Es tracta d'una actuació que es fa en col·laboració amb el Centre de Salut Pública de València i que té com a objectiu facilitar les proves diagnòstiques per a afavorir la detecció precoç" ha explicat el regidor Fernández qui ha puntualitzat que "com més prompte millor es puga detectar el virus abans es podrà començar a tractar la malaltia i a més s'evita el contagi a altres persones".

  Pujar