elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna i Quart de Poblet acullen un programa d'alfabetització financera per a alumnes d'institut

Paterna i Quart de Poblet acullen un programa d'alfabetització financera per a alumnes d'institut

  Avui s'ha celebrat en l'IES Doctor Peset Aleixandre de Paterna aquest seminari que pretén augmentar les competències dels estudiants i estudiantes a l'hora d'administrar les seues futures finances i ajudar-los a enfrontar els reptes que es presenten en la presa de decisions financeres. Demà dimarts aquest programa s'impartirà en la Casa de la Cultura de Quart de Poblet per als alumnes de l'IES Riu Túria.

  La Càtedra d'empresa i Humanisme i el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial han col·laborat en l'organització d'aquest cicle de jornades que es desenvoluparà en diverses localitats de l'àrea metropolitana de València. A la fi de 2017 el programa es va impartir a Benetússer (Horta Sud) i l'Eliana (Camp de Túria), ara arriba a Paterna (Horta Nord) i Quart de Poblet (Horta Oest), a estos municipis els seguiran altres de l'entorn de la ciutat de València. Aquest programa ha sigut possible gràcies al finançament de Caixa Popular i la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

  Avui, a les 11:30 hores, han inaugurat la jornada l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo; la cap d'Iniciatives del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, Walesska Schlesinger; i la directora de l'oficina de Caixa Popular de Paterna, Sandra Ramírez. Demà, a les 11:00 hores, a Quart de Poblet, participaran en la inauguració la regidora de Cultura i Educació de Quart, Cristina Mora; el cap d'Iniciatives del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, Ángel Morales; i el director de l'oficina de Caixa Popular de Quart de Poblet, Juan Gallur.

  En ambdues sessions, la conferència de la jornada, titulada Aprèn a canviar la teua forma de pensar sobre els diners, l'estalvi i la inversió és a càrrec del consultor financer Sergio Camisón. A través de la seua xarrada i el posterior debat, Camisón analitza les claus perquè els joves afronten les seues futures finances i inversions de forma responsable. Sergio Camisón és llicenciat en Administració i direcció d'empreses i màster en Finances. Té una dilatada experiència professional en el món de la consultoria financera que ha desenvolupat, entre altres entitats, en la firma financera DeGiro a Amsterdam (Holanda) com a membre de l'equip de gestió de riscos i en Globalcaja com a adjunt a gestió de riscos i tresoreria.

  El director de la Càtedra d'empresa i Humanisme, Tomás González (Departament de Direcció d'empreses 'Juan José Renau Piqueras', UV), ha explicat que aquesta iniciativa persegueix que els estudiants comprenguen els conceptes financers bàsics, reconeguen els senyals de riscos financers, aprenguen a organitzar i controlar els seus ingressos i despeses... a més, s'ha treballat per a mostrar-los "les actituds apropiades que han d'interioritzar per a entrar en la vida adulta com a consumidors i inversors responsables i competents".

  Pujar